MIN FASTEBLOGG 2017

EN KOPP BULJONG BLIR ENESTE LUKSUSEN UNDER MIN FASTEKUR SOM ELLERS BESTÅR AV MYE RENT VANN OG TE

SOM I JANUAR MÅNED 2014, 2015 OG 2016 VIL JEG OGSÅ I 2017 FASTE HELE JANUAR MÅNED. IKKE FOR Å SLANKE MEG, MEN FOR Å AVGIFTE KROPPEN. KILOENE SOM FORSVINNER ER REN BONUS

Søndag 1. januar
Etter en festlig nyttårsaften med utrolige 8 plussgrader ute, god mat og drikke og noen raketter, er dagen derpå  altså kommet for min årlige 30-dagers fastekur. Med mitt generelle nyttårsforsett om å bli et bedre menneske, må jeg være ærlig og tilstå at jeg er nødt til å utsette første fastedagen til i morgen. Vi har gjester i huset og mye mat som det vil være synd å kaste. Derfor feirer vi nyttår også denne første nyttårsdag og trapper ned i kveld med en appelsin og et eple fra egen frukthage. Men i morgen skal det skje. Ingen frokost, ingen lunsj, ingen midddag. Bare vann hele første uken. Følg denne bloggen, så kan du lære litt om fastekurens fantastiske virkning på kroppens renselse og helse!

 

Mandag 2. januar
Sto opp til 6 kuldegrader og nå kjennes det mer normalt enn på årets siste dag. Kun en liten mandarin og et glass vann på morgenkvisten. For nå er fasten ubønnhørlig i gang. Magen kan bare hyle og skrike, men får beskjed av hjernen at den må holde seg i ro, for dette er ingen krise. Jeg skal bare faste i en måneds tid og etter det skal magen få litt å jobbe med igjen. Forskjellen på å faste og sulte er at ved faste vet hjernen at det er mat å få, men avstår frivillig fra det. Mens ved sult stresser hjernen fordi den ikke vet om den får mat igjen og derfor reagerer annerledes. Faste er en vidunderkur fordi den lar fordøyelsen hvile ut samtidig som kroppen får tid til å rense seg selv. Mer om dette senere. For meg er det nå kun rent vann som gjelder i en hel uke. Kjenner meg sulten nå som det går mot kveld, men det er også en god følelse. Flere burde prøve dette.

 

Tirsdag 3. januar
Våknet sulten til en kald morgen. Minus 8 og barfrost. Men snart steg det til null og snø som ble sludd. Altså en kald dag. Min andre fastedag kjennes kulden godt, for med lav forbrenning blir det lite egen kroppsvarme. Sultfølelsen kommer og går de første dagene og er ikke plagsom når man har bestemt seg. Hjernen og viljen bestemmer over magen, så den holder seg snart i ro. Har også fått smake litt "fasteverk" som oppstår ved mangel på sukker. Særlig i hodet, men også ellers i armer og bein. I dag passet jeg vårt nye galleri fra 11 til 14, men ingen salg, bare noen få som stakk innom og glante. Men de sa det var fint og takk for titten. Allis faster også, men bare i 2 uker. Så hun laget blåbærte til kvelds. Skulle jo nare ha vann første uken, men takket ja likevel. Ellers en fin dag og håper resten av vinteren blir like bra som hittil. Ikke så kaldt og lite snø. Passer for folk som faster.

 

Onsdag 4. januar
Nok en mild vinterdag uten mat, men full av futt. Gikk 20 min. på trimsykkel vekselcvis på de tre hardeste programmene, Ikke sulten i det hele tatt, bare litt utmattet og tørst. Utpå dagen bar det til Åmål svommehall og en halvtimes badstu, Så hjem igjen god og avslappet, men ikke til pizza denne gang som vi pleier etter badet. Ingen fasteverk heller i dag, bare en økende følelse av velbehag ettersom kroppen holder på å rense seg. Dvs. blodet som nå ikke trenger å tenke på å bringe næring ut til kroppens celler. For nå er det cellene som skal tømmes for avfall. Dette som ofte kan bli så mye at det utvikler betennelse med navn på sykdommen etter hvor avfallet har hopet seg opp. Fastekur er derfor Nr.1-kuren for de fleste plager og vanlige sykdommer som altså kommer av en slags forgiftning pga. for mye avfall etter forbrennongen. Men også miljøgifter og andre skadelige ting vi får i oss.

 

Torsdag 5. jamuar
15 minus i dag og rekord. For folk som faster kjennes kulden ekstra godt. Et glass vann til frokost og senere en juice Allis har laget av sitron og ingefær som smaker godt, tok jeg en tur til vårt nye galleri i nabobygda Långed som noen har døpt til Kulturgata Långed. For her ligger Steneby kunstnerskole, bibloteket med konsthallen, Galleri Olika, kunsterkafeen Schuckert med flere og deriblant oss. Ikke sulten i dag heller. Men kjente faktisk et lite snev av kvalme som under fasten kan oppstå av og til. Men det går fort over. Heller ingen hodeverk eller annen fasteverk i dag. Bare en herlig følelse av at nå får jeg løsnet opp mange gamle askestoffer som har avleiret seg i kroppen min. Etter enhver forbrenning blir det aske eller eksos, altså naturlige avfallstoffer. Men også miljøgifter vi får i oss, tilsetninger i matvarer osv. Nå er denne prosessen i full gang hos meg. Jeg var på do for første gang etter at jeg begynte fasten. Når man slutter å spise stanser fordøyelsen og det kan ta en uke før man kommer på do, og da kjennes det herlig, men lukter ille. Jeg drikker 1-2 liter væske daglig og tisser tilsvarende. Mørk gul farge som tyder på god utskylling av avfall. Snart er det kveld og jeg skal avslutte med en kopp blåbær-te (Lipton)

 

Fredag 6. januar
Fortsatt kaldt, minus 13 denne tidlige morgen, men steg så til minus 4 og mildt flere dager fremover. Som fastende kjennes kulden ekstra godt. Helligdag i Sverige i dag, trettende dag jul. Slapp å åpne galleriet og var hjemme og ryddet i kjelleren i stedet. Klarte bare et par timer og ble sliten etter nesten en uke på så godt som bare vann. Et par ganger har jeg skeiet ut med en kopp kaffe på morgenkvisten og en kopp sitron-te til kvelds. Men føler meg i fin form. Ikke sulten og ikke fasteverk. Men av og til et lite signal fra en del av kroppen jeg har hatt litt trøbbel tidligere. Slike punkter dukker opp av og til. Skal forklare mer om det etter hvert. Kjenner hvordan blodet flyter lettere gjennom kroppen, Går vanligvis på blodtrykksmedisin, men etter en uke er blodtrykket i balanse og medisinen legges bort. Mitt håp har vært å faste såpass lenge at jeg ikke trengte å begynne igjen med medisin. Men det betinger at jeg forandrer kostholdet såpass drastisk at jeg nesten blir vegetarianer. Det hadde jeg ikke tenkt akkurat nå, så det blir vel på piller igjen i februar. Snart kveld og mørkt nå og jeg gleder meg da til en kopp te.

 

Lørdag 7. januar
Men så ble det mild igjen og alle snakker om den rare vinteren. Jeg som faster og renser kroppen kommer i tanker på om noen nå holder på å rense jorden. For det er jo sånn med alt. Skal man pusse opp et hus, blir det alltid litt verre først. Nå som verden er så sinnsyk gal, kan det godt være at det er helt naturlig og at Vårherre holder på å fikse ting for at det snart skal bli bedre. Hvem vet? Og under fasten opplever man mange ting man ellers kan bli redd for. Plutselig hodepine, mageknip, hjertebank osv. I dette tilfellet er det snakk om symptomer på at hele kroppen er innstilt på en storrengjøring. Blodet slipper å frakte næring til cellene, og får tid til å hente gammelt avfall. Dette avfall fra forbrenningen i fordøyelsen er på grensen til å være giftig og må fortest mulig ut av kroppen. På veien ut kan det henge igjen litt og derved skape en uro som nettopp arter seg som nevnte plager. Ved tålmodighet kommer man gjennom den dag eller to som dette står på. Jeg selv er et bevis på at dette fungerer. Dette er fjerde året jeg faster en hel måned. Kroppen inkludert hjernen er blitt vant til at denne tilstand kan inntreffe. Kanskje det er derfor jeg nesten ikke har fasteverk. En ting er sikkert og det er at når fasten skal avbrytes, har jeg mest lyst tul å fortsette litt til. Nå er det lørdagskveld og jeg skal unne meg litt luksus, en kopp varm men tynn tomatjuice.

 

Søndag 8. januar
Denne hittil milde vinteren er en fordel for alle som faster. Uten forbrennung fryser man lettere og da er det bare å kle på seg. Det foregår fortsatt ting i tarmene, for her mottas massevis av slagg som har vært lagret i cellene. Lag på lag av gammelt avleiret stoff på molekylnivå slipes av og derfor kommer blodlegemene ned til gammel sykdomsstoff som slippes løs i blodet og kan gi minner om gamle plager. Men er man tålmodig, forsvinner disse snart for godt. For å maksimere utslippet av slaggstoff, tar kroppen i bruk alle utganger. Også lungene er med i prosessen, hvilket foklarer den ekstra dårlige ånde en fastende person har under prosessen. Men glem heller ikke å svette, helst i badstu. For meg er det badstu og svønning en gang i uka, hver onsdag. I dag søndag sto jeg sent opp, tok et glass vann til frokost og gikk i gang å rydde litt i kjelleren. Senere en tomat-juice og en titt på TV. Til kvelds blir det et par krus med buljong. Fin form, ikke sulten og ikke vondt noe sted.

 

Mandag 9. januar
Nok en fin fastedag som startet med 20 minutter på trimsykkelen. Skal prøve å gjøre det så ofte jeg føler for det, men blir nok slappere etter hvert. Ellers ble det en tur til galleriet i nabobygda og har bestemt å lage en liten kunstkafe i lokalet vegg i vegg med et annet lokale der jeg selger brukte ting. Har derfor nok å drømme om og ser nå frem til våren. Vinteren er mild og vil gå som en røyk, selv om vi saktens kan få snø i februar. Men da varer den ikke lenge. Et par dager har jeg kjent en smule kvalme, men bare ganske svakt. Dette er også en av fastekurens bivirkninger som ikke er noe å bry seg om. Jeg tar da et glass vann med Molkosan eller epleeddik for å døyve de forskjellige magesaftene som drypper ut og som ikke har noe å gjøre. Jeg kjenner nå ennå sterkere hvordan blodet renser kroppen, helt ut i fingertuppene. Men det som forundrer meg mest, er at hjernen føles så mye klarere. Det kan jeg merke når jeg løser kryssord eller sudoko. Var en liten tur på do i dag og da kom det en slimete propp og en del ekkel gulgrønn sly. Dette er slaggstoff som er hentet ut av alle cellene mine og som er bra å bli kvitt. Snart er det kveld og da venter en kopp varm tomatjuice før leggetid.

 

Tirsdag 10. januar
Man sover merkbart bedre under en faste fordi fordøyelsen ellers er i full drift også om natten, men altså ikke nå. Nok en fin og mild vintermorgen, mens det er kommet en meter snø og 20 kuldegrader i Italia. Etter en kopp morgen-te tok jeg 30 minutter på trimsykkelen igjen og var etter en dusj i toppform. Da gikk jeg løs på noen brev jeg måtte skrive og var ikke ferdig før det var ettermiddag. Skal hente en tilhenger før kvelden er omme. Altså en vanlig kjedelig dag, mens det pågår et viktig arbeid i alle cellene mine. Hver celle er ikke større enn hvis man legger 200 stykker i en rekke, blir det en millimeter. Likevel er hver celle som en liten fabrikk med eget kraftverk og matlagrt og avfallsplass pluss mye mer. Nå tømmes søppeldunkene i cellene mine fordi blodet har god transportkapasitet og lite annet å gjøre. Jeg begynner å bli vant til ikke å spise og tenker ikke på det. Men drikke må jeg ha og til kvelds blir det buljong.

 

Onsdag 11. januar
Ti dager uten mat høres brutalt ut, men det skal bli verre. Min tomme mage skriker ikke lenger, som når en unge skriker for å få viljen sin og ikke får det, snart gir seg. Men vann må jeg ha og det fikk jeg en påminnelse om i dag. Jeg hadde vært på galleriet i nabobygda for å snakke med noen og kom tilbake uten å ha drukket noe. Nede i kjellerstua har jeg et piano som jeg begynte å spille på. Etter en stund svartnet det for øynene og jeg fikk tunnel-syn. Man kan bli skremt av et slikt illebefinnende, men jeg visste straks at det var et glass vann jeg trengte. Etter det var alt i orden igjen. Kroppen kan altså ha flere slags reaksjoner under en faste og det er viktig å kjenne alle signalene og vite at det ikke er farlig. Men lider man av spesielle sykdommer, bør man snakke med en lege før man faster. I dag ver det litt kjedelig, for vi skulle vært i svømmehallen. Men det snødde så kraftig av veien ble for vond å kjøre, så det får bli neste uke, Mer vann  og til slutt en kopp varm buljong,

 

Torsdag 12. januar
Nesten ikke til å tro at vi snart er midt i måneden. Dagene går fort, men så har jeg da også litt å pusle med. I dag var det ned på galleriet igjen, for nå på vinteren har vi åpent tre dager i uka, torsdag til lørdag. Men det er lite folk, så jeg måtte finne på noe. Jeg hadde med en skrivepult og innredet meg en liten kontorkrok. Deretter rydding i et baklokale som forrige leietager hadde fylt med skrot. Jeg ble fort tørst og drakk litt saft, men for lite, For når jeg kjørte et lass på søppelfyllinga, fikk jeg nesten et lite illebefinnende. Jeg skulle tatt med meg en vannflaske i bilen. Men det gikk fint og jeg kom da hjem og fikk et krus varm tomatjuice av Allis. Hun faster jo også, men skal avslutte om et par dager. Ingen av oss har noen sultfølelse nå, men vi kjenner begge et lite ekko av gamle plager. Etter hvert som blodet utrettelig sliper seg ned i de mikroskopiske lagene med avleiret slagg. Skulle ønske flere forsto hvor sunt det er å faste og hvor godt man føler seg etterpå. Kroppen vår har en unik evne til å reparere seg selv og jeg er overbevist om at dette er ingen tilfeldighet.

 

Fredag 13. januar
Huttetu for en dato! Ulykkesdagen da det er best å holde seg i ro og bli i sengen. Okay, det tullet tror vi ikke på lenger. Særlig ikke Allis og jeg som snart feirer gullbryllup etter 50 år i lag. Vi giftet oss nemlig på fredag den trettende! Men alle som kommer ut for en ulykke denne dagen tror sevsagt at det er fordi det er fredag den trettende og glemmer at det forekommer ulykker alle andre dager i året. Men nå over til saken. En fin morgen med sol og kun 4 minus. Jeg tok 30 minutter på sykkelen i dag før turen gikk til galleriet hvor jeg fortsatte å rydde på bakrommet. Men nok en gang glemte jeg å drikke nok vann. Litt overanstrengt fikk meg også i dag et illebefinnende som var så kraftig at jeg begynte å sjangle. Nå må jeg for svingende ikke besvime, tenkte jeg og fikk stavret meg inn på det lille te-kjøkkenet og fikk tak i en farris. Mer skulle det ikke til, som jeg har sagt før. Væskenivået i kroppen må holdes, ellers gir kroppen beskjed. Det kjennes ubehagelig, så man må passe på. Av å faste har jeg ikke hørt noen dø. Men derimot kan man sulte seg til døde hvis man går inn for det. Etter disse to ukene avslutter Allis sin faste, mens jeg altså fortsetter to uker til. Vann har blitt litt kjedelig nå, så jeg har prøvd med C-vitamin brustabletter og det smakte herlig. Ellers blir det mye tomatsuppe og buljong. Men selvsagt også isvann av og til. I dag blir det sitron-te til kvelds.

 

Lørdag 14. januar
Så var det helg igjen og normalt litt snadder til lørdagskvelden. Men nei, ikke riktig ennå, Etter tre timer på galleriet, gikk turen til nabobygda Ed hvor vi bodde for snart 20 år siden. Jeg skulle nemlig i badstua og treffe gamle kjente. Etter en herlig time bar det hjemover. Innom en matbutikk med en liten handleliste. Allis skal nemlig bryte fasten i morgen. Ikke noe problem å kjenne matlukt og er slett ikke sugen på noe. Den gode følelsen av å rense kroppen overgår sulten. Ble mottatt med tomatjuice med brennesle-strø. Var på do i dag og det kom en liten dæsj, men ikke mye. 3-4 dager siden sist, men det er vel ikke så merkelig når man ikke spiser. I dag drakk jeg nok vann, klok av skade, så da ble det ikke noe tull iallfall, Ettersom mye av vår tid går med til å lage mat og spise, kan det bli litt lange dager akkurat nå. Men jeg prøver å fylle dem med litt annet enn bare TV og data. Løser mye sudoko og kryssord og planlegger sesongen på galleriet. Fikk nettopp en avtale med huseieren i Långed og skal være vaktmester mot lavere husleie. Tjo ho!

 

Søndag 15. januar
Ikke bra med nesten ti minus for en som faster. Iskalde fingertupper inne ved tjue grader stua. Men pytt sann, bare et par uker, så er årets faste over. Hva jeg gleder meg mest til siste dagen, er den utrolig gode følelsen i hele kroppen. Dette burde flere prøve. Målet er renselse, men det er jo hyggelig å gå ned noen kilo også da. Jeg regner med 20 kilo mindre, men da er jo magen tom og skal fylles opp, så vi får se. Har tenkt å fortsette med sunnere kosthold. Mye salat og råkost og ikke mye på tallerkenen. Til middag mat som er som en knytteneve stor. Bakteriefloraen i mangen kan være redusert, men skal kompensere med probiotika etter fasten. Tabletter fra helsekost. Viktig med god balanse i magen etter nystart. Surmelk, yoghurt og rømme er også bra tilskudd. I dag var det altså kaldt, men veldig fint vær. Ble inne og koste meg i kjellerstua og spilte piano. Allis begynte med en sviske i dag og skal spise frokost i morgen. Mye vann i dag på meg, men nå skal jeg ha varmt vann med tomatjuice og senere i kveld en buljong.

 

Mandag 16. januar
Godt inne i min tredje fasteuke, kjennes fortsatt ingen sult og jeg sover bedre om natten. Etter en lett frokost bestående av et glass vann med en c-vitamintablett gikk jeg i gang med å lete etter ting på verkstedet. Det var atter ganske kaldt, men om et par dager skal det bli veldig mildt. Men nå vil jeg si litt om bakterier. Under en faste får også disse viktige livsformer til til å reorganisere seg. Vi har mange av dem i kroppen og av ulike slag. De holder hverandre i sjakk og sørger for god balanse i magen. Der har ulike bakteriee oppgaven å bryte ned ulike næringsstoffer til bittesmå enheter som skal fraktes rundt i kroppen. Etter forbrenningen av denne energi, blir det som kjent et avfall. Det er dessuten slik at forskjellige matvarer etterlater seg forskjellige avfallstoffer eller gifter kroppen må kvitte seg med. Tenk melk, brød, kjøtt, korn. Disse og andre matvarer avgir forskjellige askestoffer som må handteres. Dette skjer uten at vi behøver tenke på det, bare vi sørger for å tømme kroppen for det den må komme av med. Tarm og urinblære gir seg selv, men åndedrett og svettekjertler må også stimuleres. Dype pusteøvelser og turer i frisk luft er viktig samt av og til en tur i badstu. Dette prøver jeg å praktisere og har erfart gleden og nytelsen av det å faste i lengre tid. For ikke å snakke om den gode følelsen like etter fasten. Den må oppleves for å kunne forstås.

 

Tirsdag 17. januar
Nå er vi lovet mildvær resten av måneden. Så kanskje vi har hatt vinteren for i år? Uansett er denne måneden i året min fastemåned. Til nå uten problem. Allis har gjort seg ferdig og dratt en ukes tur til vår eldste (og yngste) sønn i Mandal. Frank og Arild, mens de to andre bor nærmere og ses oftere. Jeg sutter på labben med vann, te og buljong. Fortsatt ikke sulten, bare en behagelig følelse. Men må innrømme at det skal bli fint å spise litt igjen. Maten og stemningen rundt bordet har jo også sin verdi. Har kjent en merkelig svak smerte under høyre fot. Kanskje en gammel plage jeg har glemt som nå er skrapt frem. Det var i går, men i dag kjennes ingne ting. Ellers har jeg ikke tatt blodtrykkspiller siden jeg startet fastingen, da blodtrykket synker raskt når man faster. Når jeg begynner å spise, må jeg passe på, men da kommer et annet løfte jeg ga meg selv nyttårsaften. Jeg skal spise mindre og sunnere og bestemt ned i vekt, til 90 kilo. Fra 120 er jo det ikke så verst å klare frem til sommeren. I alle fall et mål. Var en tur i Halden i dag for å kjøpe norske ukeblader, må jo ha kryssordene på norsk. Fin avkopling til en kopp te.

 

Onsdag 18. januar
Herlig mild vinter fortsatt og endelig onsdag da vi skal i svømmehall og badstu. Vi  pensjonister betaler kun 20 kroner mellom 12.00 og 15.00 i nabokommunen Åmål. Et fantastisk kommunalt tilbud. Her er altså badstu, badebasseng, boblebad og tyrkisk bad, nesten et komplett Spa (som betyr rensing gjennom vann) og savner kun massasje. Men det diskuteres visst nå. I badstua får jeg ut masse gammelt avfall som nå ligger i kø for å trenge inn i svettekjertlene når de blir tomme i varmen. Noen tror at slikt kroppsavfall mest er fra gifter man får i seg. Men det er feil. Avfallet er mest fra selv den gode og rene maten man spiser. Selvsagt får vi også i oss både miljøgifter og andre skadelige stoffer, men også disse kan vi hjelpe å finne veien ut, f.eks ved badstu. Det er da vi blir kvitt tungmetaller og andre salter. Ellers er om denne dagen å si at den har vært som de fleste andre med vann, sitron-te og buljong. Følelsen av å bli renere og lettere er nå aldeles påtagelig og herlig.  

 

Torsdag 19. januar
Nydelig vær uten snø og fint jobbevær ute. En kamerat fikk jobben med å rydde en svær kjeller og jeg tilbød å hjelpe ham fordi jeg har bil og tilhenger. Fem timer gikk og vi var ikke halvveis. Her fantes mye rart som jeg selv fikk overta, jeg har jo en liten brukthandel ved siden av galleriet. Det blir jobbing i morgen også, men da må han jobbe alene med å sortere, for søppelplassen er ikke åpen før mandag. Det var interessant å kjenne at jeg ikke var så veldig trøtt etter dagen og slett ikke sulten. Bare tørst og hadde derfor med en flaske vann. Jeg hørte om en mann som fastet i 60 dager og like etter sprang maraton. Han sa at med sin rensede kropp, var dette ikke noe problem. Interessant synes jeg og lurer på om jeg til neste år skal prøve meg på 2 måneder? Men da tror vel alle at jeg er blitt fullstendig gal. Så kom da kvelden og jeg satt meg ned for å skrive et langt brev til tingsretten her på vegne av et ungt par i store vanskeligheter. Denne dagen opptok meg fullstendig både fysisk og psykisk. Etter hvert som avfallet forlater kroppen min, kjenner jeg merkelig nok at styrken øker, mentalt som muskuløst. Men jeg får ikke fulgt med på vekten for det forbaskede batteriet i badevekten måtte selvsagt paie akkurat nå.

 

Fredag 20. januar
I dag sverges Donald Trump inn som ny persident i USA. Det ryktes om at det nå blir store forandringer, men jeg tror nå det meste blir verken verre eller bedre, den som lever får se. Samtidig er jeg snaret ferdig med min 3. uke uten fast føde. Magen har for lengst gitt opp å skrike etter noe å gjøre og jeg føler meg i fin form, noen kilo lettere, men mest fordi jeg kjenner meg renere i kroppen enn på lenge. Men jeg har ikke så mye energi. I dag skulle jeg fortsette å hjelpe min kamerat med å rydde en stor kjeller, men måtte gi meg etter et par timer. Hviler litt nå mens jeg drikker litt juice og selters. Har hatt en kopp tomatjuice og til kvelds blir det en buljong. I morgen er det atter en ny dag og da skal jeg hjelpe en annen kar å flytte, så det er visst ikke fred å få når en faster

.

Lørdag 21. januar
Jaha så var det helg igjen da. Ikke måte på så tiden flyr, Jeg håper å bli ferdig med fasten før våren kommer, for den kan ikke være langt unna nå. Ingen snø og nesten ikke kaldt. Tok som vanlig en kopp te til frokost og et glass vann litt senere før jeg dro ut for å hente en kamerat for at vi skulle hjelpe en annen gamling med å flytte. Han er et par år eldre enn meg men ser ut som om han allerede har ene foten i graven. Hvor får du din energi fra, spurte han. .Ovenfra, svarte jeg, mens du får den nedenfra. For han banner hele tiden. Men vi fikk da hjulpet stakkaren og da var jeg trøtt, så jeg kjørte kameraten hjem og så tilbake til meg selv. Og her sitter jeg da og skriver bloggen for i dag. Må forresten si at jeg så disse chemitrails på himmelen her, mystisk og skummelt. Ellers er jeg i fin form, men sliten nå. En kopp varm tomatjuice og så er det i seng.

 

Søndag 22. januar
Nok en morgen etter en god nattesøvn, og endelig en hel fridag. Kokte meg en kopp kaffe i dag, men en fløteskvett i. Det skader ikke, for nå er jeg litt lei av vann. Men jeg drikker jo noe annet også, tomatjuice og buljong. Men også buljong begynner jeg å bli trøtt av. Er nå begynt på min fjerde uke og det føles virkelig godt i kroppen nå. Mye fett er brent opp og mye gammelt avfall er hentet ut av cellene min. Litt av en jobb, for det er hundre milliarder av dem. Men hjernen er programmert til å vite hva som skal gjøres og av hvem. Har forresten ikke vært på do denne uka, men det er jo for at drt ikke er noen matrester, bare tynt avfall fra cellene, Og dette ligger vel og sender vannet tilbake slik at resten ikke blir så stort volum. Vel, vi får se, det kommer nok. Men tisser og svetter gjør jeg jo og denne tappingen av væske fylt av greier, er viktig å få gjort. I dag har jeg sett på TV og spilt piano. Og forresten sett en film på Youtube om hva NASA har funnet på månen og som de har holdt hemmelig, nemlig gull. Ja,ja, tro det den som vil. Jeg holder meg til det jordiske og her vil jeg ha beina mine.

 

Mandag 23. januar
I dag morges kom det jeg har ventet på ei uke. En halv time på trimsykkelen og saken var klar. Etter fem minutter var jeg minst en halv kilo lettere. Ja det handler altså om å komme på do. For under en faste er det ikke snakk om en gang om dagen. Etter en uke uten resultat, hadde man vel kommet på sykehus med forstoppelse under normale forhold. Men når man ikke spiser, blir det heller ingen matrester som stadig er på vei ut. Nå er det kun mikroskopiske stoffer fra cellene som skal ut, og det tar tid å samle sammen til en haug. Og reine giften er det som bar må kastes ut.  Og det kjennes utrolig godt å komme dit i prosessen jeg er nå. Tre ukers renselse og en uke igjen. For meg har det ikke blitt noe latmannsliv. I dag var det full fart igjen. Først sju timer med å kjøre ting på søpla fra en stor kjeller som skulle ryddes. Så på skrivermøte i forfatterforeningen, puh! Endelig hjemme igjen og nyter en varm kopp tomatjuice.

 

Tirsdag 24. januar
Våknet tidlig i dag og kjente meg trøtt etter gårsdagens arbeid, men var det på'n igjen idag. Ikke fullt så lenge med rydding, tre timer kanskje. Men så hadde jeg lovet å hjelpe han gamlingen å flytte med et par tunge ting. Det var av alle ting en tung vaskemaskin og et skap som ennå ikke var ryddet ut av. Jeg grudde meg, men beit tenna sammen og gjorde som jeg hadde ovet, men følte meg skikkelig utkjørt når kvelden kom. Jeg hadde slurvet med å drikke,hadde glemt vannflasska og det gjorde ikke saken bedre. Jeg overvurderte meg selv og var litt for kjepphøy for at selv om jeg ikke har spist mat på over tre uker, så var jeg fremdele på beina og kunne arbeide litt. Gamlingen var selvsagt takknemlig, men så spurte han om hjelp til å bytte dekk på bilen hans, for det hadde punktert. Men da sa jeg: Ikke i dag. Da jeg kom hjem tok jeg den siste tomatjuicen jeg hadde i kjøleskapet. Litt senere en kopp sitron-te og ble enda trøttere. Etter å ha duppet litt i stolen, gikk jeg heller i seng.

 

Onsdag 25. januar
I dag skulle jeg ha vært i svømmehall og badstu. Det fikk jeg skrinlegge for sist natt sov jeg dårlig. Kanskje fordi jeg var så utslitt av flere dagers arbeid jeg i mitt overmot trodde jeg skulle klare fint. Jeg sovnet nemlig i TV-stolen og dermed var nattesøvnen ødelagt. I sengen gikk det ikke, så jeg satt meg i stolen igjen med teppe over meg. Omsider våknet jeg i ørske utpå natten og var veldig kvalm, Overproduksjon av galle kanskje. Men hele kroppen var i ulage og trøtt. Jeg kjente smerter i rygg og nakke. Plutselig fikk jeg liksom et støt slik at kjeven smalt igjen og jeg bet meg i tungen. Jeg tar dette som et tegn på at jeg nå måtte ta det rolig og det har jeg altså gjort i dag. Jeg måtte ringe og si at jeg ikke kunne hjelpe til i dag, men kanskje i morgen. Den stille dagen har gjort meg godt og jeg har drukket mye væske. Siden jeg ikke kom i badstu i dag, vil jeg prøve på lørdag. Akkurat nå er klokka 20.00 og jeg kjenner meg fin igjen og skal holde ut de siste dagene før utgangen av januar. Ikke tomatjuice i dag. Men sitron-te og vanlig te og vann.

 

Torsdag 26. januar
En dags hvile, så var jeg i form igjen og hjalp min venn med de siste restene av det han skulle rydde ut av kjelleren. Dvs. jeg lånte ham bil og tilhenger mens jeg lesset på bare noen få lette ting. På hjemveien tittet jeg etter bilen jeg skulle hjelpe en annen med å bytte dekk, men nå var den borte. Den luringen har hentet den, kanskje han mislikte at jeg ikke trådte til med det samme? Jeg kunne trengt disse dagene til noe annet enn stress og slit nå som jeg er ganske utmattet. Men jeg har vanskelig for å si nei når noen ber meg om hjelp. Kroppen sier jo nok er nok, og da er det bare å lystre. Jeg kjenner nå at blodet skyller seg nedover i lagene med gammel skitt og av og til kommer et signal om at de har kommet ned til en gammel smerte jeg drar kjensel på. Dette er så merkelig at man må oppleve det for å tro det eller forstå det. Men noen timer etter er følelsen vekk. Da har blodet tatt skitten med seg for avlevering til utkasterne, tarmen, urinen, svetten. Fikk ikke vært i badstua i går pga. utmattelsen. Men skal prøve på lørdag. Nå er jeg hjemme igjen og har kjøpt en ny flaske tomatjuice hvorfra jeg tar en dæsj og blander med varmt vann og litt tabasco. Meget tynn suppe altså. Til kvelds blir det vel en buuljong.

 

Fredag 27. januar
Men handa på hjertet kan jeg si at jeg ikke har følt meg bedre enn akkurat nå, siden før jeg startet denne lange fasten. For nå kjenner jeg at mye gammelt slagg har forlatt kroppen og gjort cellene mye renere enn de var. Jeg tror noe noe gjenstår, for rett som det er kjenner jeg en gammel svak smerte et eller annet sted og da vet jeg at her var det også noe som må skylles vekk. Siste dagen i måneden, tirsdag over helgen, kommer jeg til å ville faste lenger. Men jeg har bestemt meg for disse 30 dagene i år. Hvis det går, prøver jeg to måneder neste år. Men da blir jeg vel bare en strek i luften og det er det lenge siden jeg har vært. Men da vil jeg også være friskere enn noensinne. For en slik lang fastekur har jeg nå tatt for fjerde år på rad og sett så tydelig at dette virker akkurat etter beskrivelsen som alle kan gi som har greie på dette. I dag har jeg passet galleriet i 3 timer. Lite folk, men noen. Men så er det jo fortsatt vinter, eller hva er det? varmegrader siden jul og skal bare fortsette. Når jeg er ferdig med fasten skal jeg så tomatfrø i vinduskarmen og da er det snart vår.

 

Lørdag 28. januar
Endelig helg! Sånn tenkte jeg i alle fall før, men nå som pensjonist er alle dager mer eller mindre like. Januar måned er dog litt spesiell for meg. Når jeg faster hele denne måneden, som jeg skal fortsette med så lenge jeg kan bestemme sjøl, da blir det å regne dagene igjen og helgen er liksom et lite mål å nå frem til, uke for uke. Er som vanlig ikke sulten, ikke en gang når jeg går i butikken og kjenner forskjellige dufter av mat. Viljen har bare blitt sterkere til å stå imot, og da må både hjernen og magen bare gi seg. Men tørst kan jeg bli og drikker 1-2 liter væske i døgnet, mest rent vann. Men også litt tynn solbærsaft, sitron-te, nuljong og den slags. Det hender at jeg tar en kopp kaffe for å holde meg våken også. I dag passet jeg galleriet og hadde litt småsalg. Det var en del folk i gata, for Steneby kunstskole hadde åpent hus og omvisning. Vi er jo naboer og dessuten i samme bransje. Etter stengning klokka to dro jeg til Ed og i badstu. Der traff jeg en gammel kompis og nøt en hyggelig samtale til jeg måtte hjem igjen. Vel hjemme ble det en buljong til litt TV-nyheter til jeg duppet litt av. Lagde da en kaffe og ble straks litt mer våken. Kan jo ikke legge meg kl 18.

 

Søndag 29. januar
Det som skjer under en faste er som om jeg skal skrape en vegg fri for gammel maling. Lag på lag har noen malt på når det har blitt slitasje, soppangrep eller andre skader. Det har blitt mange lag, men etter hvert kommer disse til syne og fjernes helt og til slutt kommer man inn til treverket. Blodets hvite celler frakter som et togsett mat inn og søppel ut hele tiden. Men når vognene blir ledige som under en faste, blir det ekstra god plass til søppel som altså under en faste blir veldig effektiv. Når man hele tiden spiser, la oss si fire-fem måltider til dagen som noen gjør, blir det lite tid til søppel. Da må blodet bare stappe unna avfallet der det finns plass i påventa av bedre tid siden. Virus og bakterier angriper av og til, men disse stoppes effektivt av hvite blodlegemer, innkapsles og stues vekk. Men de ligger der og kan vekkes til liv når man under en faste skyller eller sliper seg ned til dem under lag på lag. At det er slik, kan jeg bekrefte av egen erfaring. Dette er en god følelse, og i dag var det ekstra godt fordi jeg kom på do igjen. Fjerde gangen på 30 dager! Ellers går ting som smurt, bare to dager igjen på bare væske.

 

Mandag 30. januar
Ja så nærmer jeg meg altså det kritiske punkt. Jeg har lenge vært i tvil om jeg skal fortsette en uke eller to til, og det var nære på. For akkurat nå kjenner jeg fastekurens effekt på det aller beste. Men jeg har mye å gjøre og våren ser ut til å komme tidlig, for om en måned er det mars. I stedet for å fortsette litt til, har jeg heller sluttet en dag før tiden. For i dag spiste jeg et par svisker for å forberede fordøyelsen om at nå er det slutt på latskapen for magen. På kvelden laget jeg et tynt flattbrød med egg og majones. Det smakte herlig. Ikke mer sitron-te og buljong på en stund. I morgen blir det en enkel frokost og en bedre middag til kvelds. Så ser jeg etter hvert hva som kommer ut, og det er sikkert litt av hvert, for nå kjenner jeg allerede det er liv i magen min. Ja dette var altså min årlig fastekur som skulle vare tretti, men ble tjueni dager. Det har vært en fornøyelse for meg å skrive denne bloggen, for denne positive kuren vil jeg gjerne dele med andre. Hvem som helst kan faste 3-4 dager eller en uke. Men ved lengre faste bør man snakke med en lege, spesielt om man går på medisiner. Jeg vil takke for følget til deg som har fulgt med, jeg ser det har vært en del. Og ønsker velkommen til neste år. For da skal jeg på'n igjen om jeg lever og har en god nok helse som er verd å ta vare på!

Med hilsen
ROALD DANIELSEN 
   

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Sølvi Åsvik | Svar 10.06.2017 20.04

Interessant å lese. Lroppen, og spesielt hjertet, trenger vel salt for å funke optimalt ? Hvor mange kilo gikk du ned i vekt på de 29 dagene ?

ROALD DANIELSEN 10.06.2017 20.25

Vekttap ved faste er bonus, gikk ned 15 kilo, men faste er for å rense kroppen og det føles godt

Siv | Svar 08.01.2017 19.22

Hei! Spennende! Er selv på fjerde dags faste. Hva tenker du om tyggis? Unngå?
Magen lager mange rare lyder og avføringen er blitt tynn og grønn, er det normalt?

ROALD DANIELSEN 08.01.2017 21.25

Pga. dårlig ånde ved faste, tar jeg en Toy av og til. Avføringen kan bli gul eller grønn. Det er giftstoffer kroppen kvitter seg med

Gerd Brauten | Svar 06.01.2017 16.32

Hei.😊Begynte på 4 dagers faste i dag.Kan man spise et egg event en appelsin.?Om man føler seg svimmel og får hjertebank er det farlig?Bør man avbryte fasten?

ROALD DANIELSEN 06.01.2017 16.39

Svimmelhet, hodeverk og hjertebank kan skyldes lite sukker i blodet og er vanlige symptomer på førstegangs-fastende. Går snart over. Egg/appelsin OK i starten

Olaug Elin Hatlestad Marthinsen | Svar 06.01.2017 15.34

Hei. Jeg ville vannfaste I 5 dager eller 7, men måtte gi meg I går pga hjertebank. Hva kommer dette av? Og hvor kan jeg finne en god opptrapping plan?

ROALD DANIELSEN 06.01.2017 16.34

Ved faste samles mye kroppsavfall i blodet på vei ut. Hjertet kan reagere på dette, men et sterkt hjerte tåler slikt i en overgang. Spør også legen din

Bjørn Haugland | Svar 03.01.2017 22.26

Hei.
Jeg prøvde vannfaste for et par år siden, men ga meg halvveis på dag 3 pga hjertebank. Tenkte å prøve nå igjen. Men denne gangen ta tran og litt buljong

ROALD DANIELSEN 04.01.2017 22.36

Jesus fra Nasaret fastet i 40 dager da han var 30 år

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.09 | 05:37

Jeg har ledd meg igjennom en hel del . Har brukt natta til det, og lo så jeg vekte gubben 😂

...
06.09 | 00:57

Hei.

Det skal jeg gjøre-

...
05.09 | 22:26

Vær så god, men oppgi kilden

...
05.09 | 15:09

Hei.

Kan jeg bruke en historie i vår lille avis veteran?
Den blir utgitt til ca. 120 pensjonister

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE