MIN FASTEBLOGG 2018

EN KOPP BULJONG BLIR ENESTE LUKSUSEN UNDER MIN FASTEKUR SOM ELLERS BESTÅR AV MYE RENT VANN OG TE

SOM I JANUAR MÅNED 2014, 2015, 2016 OG 2017 VIL JEG OGSÅ I 2018 FASTE HELE JANUAR MÅNED. IKKE FOR Å SLANKE MEG, MEN FOR Å AVGIFTE KROPPEN. KILOENE SOM FORSVINNER ER REN BONUS

Mandag 1. januar
Endelig er dagen kommet som jeg har lengtet etter. For femte år på rad skal jeg faste hele januar måned. Etter en festlig nyttårsaften med stekt and og tilbehør sammen med gode venner, sier det seg selv at jeg den første dagen i det nye året ikke kan hoppe rett på fastekuren. Jeg må forberede magen på det som kommer og inntok en enkel frokost og avslutter i kveld med litt frukt og en kopp sitron-te. Magen og tarmene er fulle av ting som må ut innen et par dager før den underlige renseprosessen setter inn. Den som gir velvære langt ut i fingertuppene og som jeg virkelig gleder meg til å oppleve. De første tre dagene vil jeg være sulten, men etter det går magen til ro og hele kroppen i et helt annet modus. Og dette skal jeg forsøke å beskrive litt om for hver dag som går. Hvis du vil vite hvordan langfaste virker og at det slett ikke er farlig, kan du følge med på denne bloggen.

 

Tirsdag 2. januar
Og så var det første reelle fastedagen. Uheldigvis pådro jeg meg en liten forkjølelse lille nyttårsaften og så sang vi på selve nyttårsaften og dermed ble det litt sår hals på meg. Men faste hjelper godt på slike småproblemer og går over på tre dager, som vanlig. Startet dagen med en kopp blåbær-te og midt på dagen en til. Forkjølelsen gjorde meg til en frysepinn, men det er også effekten av fasten, fordi forbrenningen minskes. Det tar også lenger tid å få ut maten jeg spiste nyttårsafen, kanskje 4-5 dager, men deretter er vi i gang. Har ikke merket noe spesielt enna, bare at magen rumler litt. Men da tar hjernen over og gir magen grei beskjed, ikke noe mat nå. Det psykiske spiller stor rolle, for når man vet man har mat, oppstår ingen panikk som det kan gjøre om man ikke har mat og ikke vet om man får tak i heller. Det er forskjellen mellom sult og faste. Mental kontroll under renselsen. Senere i kveld skal jeg ha en kopp te igjen. Hadde jeg ikke vært litt forkjølet skulle jeg drukket mer kaldt vann, men det får vente.

 

Onsdag 3. januar
Våknet tidlig og til null grader og ingen snø. Mildvær, men likevel en frysepinn som man blir når man faster. Det andre som slår inn, er hodeverk, som kommer av at blodårene trekker seg sammen og bremser blod til hodet. Jeg var forberedt på det og gjorde ikke noe. I ettermiddag var verken borte. For noen kan det vare en dag eller to, men er ikke farlig og noe å bry seg om. Nå tidlig i denne bloggingen vil jeg dog nevne at folk med spesielle sykdommer som krever medisinering, bør snakke med lege først. Høyt blodtrykk synker fort ved faste, etter en uke kutter jeg selv ut pillene mine. I dag inntraff dessuten et annet interessant fenomen. Gammelt slagg slipes bort med blodstrømmen og gir en følelse av at gamle smerter dukker opp noen timer og forsvinner igjen. Jeg har hatt en verkefinger som i dag plutselig verket litt igjen. Jeg er forberedt på at andre gamle slaggstoffer fra tidligere plager kan komme frem igjen. Men det er kun fordi disse gamle stoffene ikke forsvant helt og er blitt stuet bort, men som nå renses ut igjen. Fra tidligere fastekurer husker jeg 6-7 gamle smerter som kjennes en kort tid og som altså er gammel gift som feies ut i blodstrømmen. Jeg tror at faster man lenge nok, vil alle disse forsvinne ut i potta eller i badstua. I dag har det kun vært vann, sitron-te og buljong på meg. Jeg kjenner sultfølelsen fordi magen vrir seg, men i morgen er jeg nok i normal fastemodus.

 

Torsdag 4. januar 
Det kan høres helt problemfritt å faste, hvilket er feil. Jeg har allerede nevnt hodeverk og frysetokter, samt mindre smerter her og der. Men alt dette har en naturlig årsak og må påregnes. Noen avstår å faste på grunn av dette og går derved glipp av den veldig gode følelsen når en renselse er over. I dag kjente jeg meg litt kvalm og uvel. Dette hører også med fordi kroppen produserer galle og andre stoffer som ikke kommer til nytte og derfor kan gi slike følelser. Men alt dette negative går over etter noen dager, for da starter selve prosessen. Hemmeligheten ligger i blodets ferd rundt i kroppen, til hver eneste lille celle. De røde blodlegemer er som små transportvogner på et malmtog. Først og fremst for å bringe næring ut til cellene, dernest for å ta med seg avfallet. Når det ikke er mat som skal transporteres, blir det god plass til søppel i vognene. Hjernen styrer denne prosessen og blodcellene lystrer ordre. Beskjeden starter med individets frie vilje som bestemmer over hjernen og som gir ordren videre: Nå blir det ingen mat på en stund. Resten går av seg selv for vognene kjører tomme rundt og rundt og blir lesset fulle av gammel skitt. Slik foregår prosessen sagt med enkle ord. Men mer kommer senere. I dag sto jeg også opp til null grader og lurer på hvor det blir av vinteren. Men jeg fryser jo lett, så det ble bare varme drikker på meg i dag; Sitron-te, blåbær-te og litt tomatjuice med kokt vann.

 

Fredag 5. januar 
En kuldegrad i dag morges, merkelig mildt, men jeg synes det var kaldt. Hodeverk og kvalme er over, men er fortsatt iskald og må kle på meg. Var på do for første gang siden i fjor, og det kom bare noe småtteri. Blir nok mer siden, bløtt og illeluktende, for dette er ikke fra det jeg har spist, det er avfall fra cellene. Leste ellers noe interessant i går om fordeler med faste jeg ikke visste: Ny forskning viser at faste forbedrer hjernen og hukommelsen ved at det faktisk dannes nye hjerneceller! Dette bør granskes videre, for i min alder av over sytti år, merker jeg at glemsomheten haler innpå. Rapporten sa at blåbær også er superbra for å forbedre hukommelsen. Jeg er snart ferdig med første uka og over helga skal jeg ta badstu, hvilket er et viktig tiltak for utrenskningen. Avfallet kommer nemlig ikke bare i form av bimmelim og bommelom, men også via svetteporene. I dag har alt vært lettere og jeg var i butikken for å kjøpe et Sudokohefte og sånne vitamin-C-tabletter som bruser i vannglasset. Det smaker friskt og varierer fra te, buljong og bare vann.

 

Lørdag 6. januar 
Her sitter jeg i kveldinga og nyter en kopp hjemmelaget buljong med litt brenneslestrø. Hjemmelaget begge deler, for i går kveld kom naboen inn med et par kilo kjøttbein av rådyr. Kokt i hele natt ble det en herlig buljong tilsatt også litt krydder. Mye bedre enn terningene man kjøper. En kald dag har det vært, minus 8 sist natt og minus 5 i dag. Brrrr. Men jeg kler meg godt og fyrer i peisen. Spillere litt piano og gitar og løser Sudoko. Men ser også på YouTube om hva som skjer i USA akkurat nå og det er visst ikke småtteri. Det er mye uro rundt omkring nå, så jeg trekker meg inn i min lille verden og tenker på fastekurens velsignelse. Kjenner allerede at velvære sprer seg paralelt med at gammelt avfall i cellene kjøres ut via blodbanen. Ikke mer hodeverek, men tidvis litt romling i magen. Av og til en liten fis, men må da passse opp. For, som en venn av meg sa da han fastet, plutselig kan det komme en teskje med bløtt. Litt Farris smakte godt i dag for å variere litt i væsketilbudet. En kopp kaffe også, med litt fløtepulver. Men ingen fast føde, nei. I morgen skal jeg begynne å trimme på sykkelen i kjelleren og kanskje snart en joggetur ute. Kanskje neste onsdag, før badstua.

 

Søndag 7. januar 
Tolv minus, endelig vinter, men håper våren kommer uti februar, så jeg kan komme ut i hagen og gjøre klar for årets grønnsaker og krydder. Herlig å drømme! Det er viktig å puste dypt under faste, for mye "eksos" etter forbrent avfall slenges ut den veien. Dårlig ånde oppstår på grunn av renselsen. Fishermans Friend hjelper, så andre ikke sjeneres. Sist natt sov jeg godt og tror det er fordi jeg har fått ut den verste haugen av gammel skitt. Men mye "finsliping" gjenstår. Gamle helseplagers avfall og latente bakterier kan ha gjemt seg og jages, stritter litt imot så man kan kjenne små stikk av smerter her og der som går fort over. Kjenner ingen sult lenger og drikker kun væske. For å tøyle kvalmen som av og til kommer, tar jeg et glass vann med Molkosan eller eplesidereddik. Har vært inne hele dagen, fyrt i peisen, spilt piano, løst sudoko og lest på nettet om hva som skjer i USA og hva Donald Trump holder på med. Han holder på å "drain the swamp" hva nå det kan bety. Gleder meg nå til et glass tynn tomatjuice med pepper. 

 

Mandag 8. januar

Å gå på do i disse faste-tider er litt spesielt. Det som kommer ut er, tynt, okergult og illeluktende. Slik vil det være en uke til. for så å "normaliseres" igjen. Da har størsteparten av grovrensen blitt gjort. Den som går dypt inn i hver eneste lille celle og henter lagret avfall. Blir ikke dette gjort av og til, blir det som når lagret søppel i huset ikke blir fjernet. Ikke bra. Denne renselsen kjennes som en behagelig befrielse som absolutt kan anbefales. Men kanskje ikke kun ved noen dagers faste. Prøv derfor en riktig lang faste på minst to uker, eller aller helst en måned eller mer. Bare man har nok å tære på, altså fett og ikke bare tynne muskler. For etter at ditt indre jeg har brukt opp matlageret (fettet) tæres det på musklene, som ikke må¨skje. Tynne folk må derfor ikke faste så lenge, men sånne som meg på over hundre, kan faste lenge og ha godt av det. Det eliminerer mange slags bakterier som trives i gammelt avfall. Var ute en tur i dag og sjekket våre to kunstgallerier i nabobygda under vinterdvalen og kom hjem til en god kopp kaffe med fløtepulver. Ellers var det buljong og te. I kveld skal jeg ha tomatjuice og en sudoko. Og som alltid, et stort glass vann før jeg  hopper i seng.

 

Tirsdag 9. januar
Nok en vinterdag med null grader eller der omkring og tenker på en kamerat som sier at det med klimaendring bare er noe tull. Tregrensen flytter seg nordover liksom polarsirkelen og folk flest forstår visst ikke at det er jordklodens skråstilte omdreiningsakse som forandrer seg? Sånne ting tenker jeg mye på her jeg driver å faste og derved sies å skal kunne tenke klarere. Hvis alle fastet en gang i året, ville man kanskje løse flere problemer enn hva som skjer med klimaet. Å tenke klart er en positiv side av fasten. En negativ side er at ens egen smak i munnen kan bli verre og bare vann smaker etter hvert mindre godt. Men dette er altså effekter av at kroppens handtering av dens avfall, tungmetaller, miljøgifter og annet slagg. I morgen skal jeg fortelle mer om kroppens eget avfall. Dagen har ellers bestått av det samme som før og lite nytt bortsett fra det jeg ser på YouTube, usensurerte nyheter og selvsagt iblandet propaganda som jeg selv må sortere. Meget interessant hva som  skjer i USA nå og som ikke nevnes i vanlig media. Ting der borte kan få oljeprisen i været og stoppe transporten av varer til butikkene slik at mange tvinges til å faste. 

 

Onsdag 10. janauar
En tredjedel av fastekuren gjennomført og lysten til å fortsette er stor. Det burde si littom hva som skjer i kroppen når den får sjansen til å sette inn skurefilla! For mye slagg har blitt stuet bort mange steder i kroppen, muskler, ledd, organer, kjertler osv. som under fasten kjøres bort via blodbanen og dumpes i nyrer, tykktarm og svettekjertler. I dag var vi forresten i svømmehall og badstu i nabobyen Åmål, som bl.a. er kjent for Sveriges største bluesfestival om sommeren. Herlig å svette ut en halv time i badstua. Men på hjemturen skjedde det litt av hvert. En vindusvisker gikk i stykker da det begynte å regne. Men en snill mann på et bilverksted hjalp oss så vi kunne kjøre trygt hjem. Men det regnet på iskald vei, så det ble såpeglatt slik at selv piggdekk ikke var godt nok. Halvveis hjemme sto køen, en endeløs rekke røde baklys, bomstille. Etter en stund så vi blålys bak oss. Ikke bare en, men hele sju biler, polis, ambulanser og kranbiler. Dette ville ta tid. Vi snudde derfor og tok en stor omvei gjennom skogen på nesten en time ekstra, men så kom vi da hjem. Vet ikke hva som var skjedd, men sikkert ikke pent. Skulle sagt litt om kroppens eget naturlige avfall i dag, men det tar vi heller i morgen. Nå sitter jeg og nyter en kopp syltynn tomatsuppe og er gleder meg allerede til å komme i seng. Badstu gjør en ekstra trett. 

 

Torsdag 11. januar
Våknet tidlig, men sov godt i natt etter badstu i går. Et par minus og fortsatt en "fransk  vinter". Startet dagen med en kopp sitron-te og etter det vann og C-vitamintablett i vannglass. Nå til  kvelds en kopp tynn tomatsuppe, bestående av 4 cl. tomatjuice tilsatt kokende vann i et krus. Nydelig. Senere blir det vel en kopp te og et glass vann før sengetid. Nå er ellers magen kommet i bevegelse og er på do hver dag. Ikke så mye og veldig tynt. Kjenner i kroppen at ting skjer, og det er jo at modus er skiftet fra mat inn til søppel ut. Vi får i oss mye skadelig fra maten, tilsetninger og sprøytemidler. F.eks er vanlig skinke tilsatt nitrit for å gjøre den rosa og lekker. Ellers ville den vært grå, og da ville ingen kjøpt den, sa en produsent på TV. Hva behager? Skal folk ikke få vite sannheten fordi det kan skade salget? Nitrit er en skadelig gift som jeg ikke vil ha, og kjøper ikke skinke mer. Uansett, enhver forbrenning danner slagg og eksos som kan sette seg fast et sted i kroppen og gi en sykdom som har fått navn etter den som oppdaget sykdommen. Alt dette avfall må derfor ut av kroppen om sykdommer skal unngås. Derfor er faste så viktig, men også badstu og mye tid ute i frisk luft. Dårlig ånde ved faste er et bevis på at mye eksos kommer ut via lungene. Mosjoner, men ikke for hardt, da man ofte kan bli litt svimmel. Spesielt under en langfaste. 

 

Fredag 12. januar 
En fastekur og særlig langfaste over to uker, medfører en del opplevelser som har skremt mange fra å faste. Har man en alvorlig sykdom og må ta spesielle medisiner, bør man i alle fall snakke med legen først. Men generelt har alle godt av å faste for derved å rense kroppen som man bare kan på denne måten. I begynnelsen kan man få hodeverk, svimmelhet, kvalme, men som er helt naturlig. Man kan få hjertebank og mageknip og selvsagt en sterk sultfølelse. Alt dette har å gjøre med det som skjer inne i kroppen og ikke noe å være redd for, bare man forstår hva som skjer. Og det er at blodcellene som ikke lenger frakter ut mat til alle kroppens deler, men i stedet "sliper" bort lag på lag av gammelt bortstuet slagg. Noe naturlig etter forbrenningen, men også rester av medisiner, tungmetaller, miljøgifter osv. vi får i oss. Kroppen har en unik evne til å nøytralisere slike gifter og stappe dem bort et eller annet sted for å ta seg av dette senere når det blir tid til det. Som f.eks. ved en fastekur. Denne nedsliping av lag på lag kaller frem gamle sykdomsfornemmelser som dog er kortvarige. Blodet blir fylt av søppel og påvirker selvsagt vår fysiske tilstand. Først er vi svake av for lite energi og så er blodet fylt av gift på vei vekk. Men innen det kommer til en utgangsdør, må det kanskje gjennom hjertet, og det er da det kan kjennes hjertebank eller andre forstyrrelser i brystet. Tarmene kan også fylles med mye giftig gørr og det kan knipe litt. Hvis det går tregt, mer enn 4 dager ute å være på do, må man ta klyster. Ellers går naturen sin gang og man føler seg virkelig som et nytt  menneske etter en fastekur. Selv om den bare skulle var 3 dager eller en uke. Var ute en tur i dag i det merkelig milde vinterværet, hvilket kjennes godt og har gått på vann, te, tomatjuice i dag også.

 

Lørdag 13. januar
Uten mat i snart to uker og jeg føler meg i utmerket form. Litt matt bare og kan svimle hvis jeg reiser meg brått. Drikker mellom en og to liter væske i døgnet, vann, te, tomatjuice (tynnet ut i varmt vann), vann med eplecidereddik osv. Men ingen fast føde. Kan også ta en koppkaffe av og til for å få fart på magen. Denne lørdagen  var kjedelig, puslet med noen småsaker som skulle vært gjort for lenge siden. Følger med på nyheter fra USA som ikke nevnes i vanlig media. Trump er i livsfare, noen vil drepe ham for å få ham bort. Det nytter ikke med å anklage ham for landsforræderi eller andre klager. Nå har Julian Assange sluppet fri og vil hjelpe Trump mot hans fiender! Sånne nyheter liker jeg. Men jeg liker mest at vi mennesker lever et rolig og fornuftig liv og har det fint sammen. På lørdager pleier vi ha gjester eller går ut til noen. Men under fasten har jeg så dårlig ånde at vi må vente til fasten er over, om enda et par uker.

 

Søndag 14. januar
Jeg må tilstå at det smakte godt med en kopp kaffe  i morges. Det må ikke skje for ofte, så derfor bare av og til. Noe helt nytt jeg har begynt med ved denne fasten er å alkalisere kroppen. Mageinnholdet skal være syrlig, hvilket går av seg selv pga. magesyre og evt. syrlig drikk. Maten skal løses skikkelig opp. Men musklene skal være alkaliske altså motsatt av sure. Det er viktig å forstå balansen mellom syrer og baser for å beholde en god helse. Blir kroppen for sur, trives bakteriene. Ved å ta en teskje bikarbonat (som brukes i bakepulver) i et glass vann, får man dagens dose. Noen sier at man kan kurere mange sykdommer ved å alkalisere kroppen jevnlig. Men det er jo viktig å bli av med gammelt slagg, som jeg nå kjenner på meg selv er kommet skikkelig i gang. Halvveis i løpet nå, men kjenner ingen plager bortsett fra dårlig ånde og har derfor ikke så lyst til å være ute blant folk. Har småpuslet med ting og tang i dag også og følger fortsatt med på hva som skjer i USA hvor sjefen har beskyldt veldig mange for veldig stygge ting.

 

Mandag 15. januar
I dag måtte jeg innse at jeg hadde gjort noe galt. For jeg fikk plutselig vondt i hodet og ble litt kvalm. Tankene for frem og tilbake til jeg fant feilen. C-vitamintabletten! Flere dager undere fasten har jeg tatt både ett og to glass med denne friske drikken. Og i dag gjorde jeg det samme. Jeg drikker jo mye væske i løpet av en dag, så jeg varierer så mye jeg kan. Min favoritt er den syrlige brusende drikken. Jeg måtte lese det som står med liten skrift på embalasjen og fant forstsørrelsesglasset. Og der sto det, kun en tablett pr. dag. Dermed var jeg tatt i skjødesløshet og må betale med litt ubehag, men som sikkert er borte i morgen, for resten av ettermiddagen og kvelden skal det bare bli rent vann. Ellers kjennes effekten av fastenkuren i nesten alle kroppens deler frå topp til tå. Men den mye dypere utrenskningen er den som foregår fra nå av. Hver gang jeg aner ekkoet av en gammel plage eller smerte, vet jeg at blodstrømmen har slipt seg ned et stykke til i det gamle lageret av bortstuede fremmedlegemer som er kapslet inne og uskadeliggjort. Men nå skal de altså ut.

 

Tirsdag 16. januar
Endelig kom Kong Vinter med 20 cm tørr snø som er blitt 10 cm i løpet av dagen etter at regnet kom og som vil vare i to dager for så å fryse til igjen. Dette skal bli morsomt. Bilopprettingsbransjen kan gni seg i henda nå. Til tross for min 16 fastedag, måtte jeg ut og skuffe bilen frem, etter å ha laget gangvei frem til bilen. Det tok på, men kjentes godt. Når man jobber, kjenner man et sug i mellomgulvet som kommer av at energi hentes ut av fettet som er lagret. Dette føres på plusskontoen for bonus. For jeg faster jo ikke for å slanke meg, men for å rense kroppen. Og det kjennes nå så velbehagelig at jeg godt kunne tenke meg å faste hele februar også! Det lengste et menneske har fastet er rundt tre måneder. Så i tilfelle krise, så få ikke panikk om du ikke får kjøpt mat på noen dager. Men vann må du ha og kan ikke klare deg uten vann i mer enn tre dager. Etter det er du i livsfare. Jeg drikker når jeg er tørst, og det blir en drøy liter dagen. Men jeg vil ikke ha brustablett på en stund etter opplevelsen i går. Så det ble tynn tomatsuppe med tabasco til kvelds.

 

Onsdag 17. januar
Hver onsdag året gjennom kjører vi til nabobyen Åmål for å handle og gå i svømmehallen. I Bengtsfors finnes ikke engang en badstu, og det synes jeg er kjipt. Nå som jeg faster, er badstu ekstra viktig, for da svettes ut en mengde slaggstoffer som har samlet seg like under huden for nettopp å kastes ut den veien. Ikke alle vet det, men den som svetter mye, lever lenge. Det samme kan sies om den som faster. For da blir man kvitt så mye søppel som kroppen ellers må slite med. Av og til bølger en svak følelse av kvalme gjennom meg, men da drikker jeg noe syrlig, så går det over. Ellers ingen hodeverk lenger. I Åmål var jeg i matbutikken Netto som vi handler en gang i uka fordi det er mye billigere. Å gå rundt all den gode maten og ikke ha spist på 17 dager, gjorde meg ingen ting. Og i svømmehallen ble det badstu, boblebad, tyrkisk bad og selvsagt en svømmetur, alt dette får vi pensjonister for 30 kroner! Så var vi innom en stor gjenbruksbutikk som kalles Returen. Der kjøpte jeg en flott gammel skrivepult av eik til 75 kroner, samt et par jeans og overalls til 20-30 kroner fordi det var halv pris nå. Så denne turen lønnet seg bra. Etter badstu blir man tørst, så i kveld drikker jeg litt aloe-juice og sitron-te.

 

Torsdag 18. januar 
Skulle tro tiden gikk sakte når man ikke spiser, men det er motsatt. I dag sov jeg riktignok til langt på dag fordi det var dårlig nattesøvn. Dette skyldes at jeg nå har fått så mange forskjellige uønskede elementer over i blodet som er på vei ut, at kroppen kommer i en slags alarmtilstand og vanskelig kan slappe helt av. Det uroer meg slett ikke, for jeg vet hva det er og alt dette er snart ute. Fortsatt mildt med to minus ute. I går var jeg i Åmål badstu og kjøpte samtidig et fint gammelt skrivebord som jeg skal ha i galleriet og kjørte det ned på plass i dag. Å jobbe litt gjør ikke noe på dette stadium. Sultfølelsen er bedøvet, men klarer ikke så mye før jeg må sette meg ned. På hjemveien stoppet jeg på ICA og kjøpte noen matvarer til Allis, men det gjorde meg ikke heller noe. Jeg tok med en flaske solbærsaft som jeg liker med varmt vann, liksom en toddy. Følelsen av lettelse og velvære er kommet for fullt, men tørsten må man respektere. Noen drikker bare vann, men etter en stund synes jeg vann ikke smaker godt. Derfor varierer jeg med te og tynn tomatsuppe og buljong. Jeg må innrømme at det skal bli godt å sette seg til et dekket bord igjen, og da skal vi ha hummer som allerede er innkjøpt.

 

Fredag 19. januar
Min kone Allis fastet de første to ukene sammen med meg, selv om jeg ikke har nevnt det før nå. I morges laget hun frokost til seg selv med bacon og speilegg, og jeg testet meg selv ved å sitte ned sammen med henne uten selv å spise. Det duftet herlig, men det var ikke så vanskelig å avvise tanken på mat selv. Dette viser at når man har fastet en stund, får man større viljestyrke og kan kommandere seg selv. Dette igjen viser at nikotinslaver med fordel kan gå i gang med en fastekur dersom de sliter med å stumpe røyken. Jeg vet ikke om noen har testet dette, men det er verd å prøve, kanskje også på alkohol og narko. Dagene her er fortsatt mye mildere enn normalt, rundt to minus i morges. Passer meg bra, for jeg må ha ullsokker på meg om nettene. For hver dag som går, kjennes virkelig at noe positivt skjer i kroppen. Har nok også gått ned i vekt, men det jeg kjenner er at noe sakte dreneres vekk. Kanskje fordi jeg har drukket mer vann de siste dagene? Ikke så fristende smak, men når man tar det som medisin, glir det ned. Men senere i kveld skal jeg ha en kopp tynn tomatjuice å sove på.

 

Lørdag 20. januar
Jeg skal ikke late som om det bare er fine dager under en faste. Det kan bli kjedelig også, ettersom mye av livet består av å spise og lage mat. Jeg skal heller ikke late som om jeg har det behagelig hele tiden. En svak kvalme dukker opp med jevne mellomrom. Gammel bortgjemt avfall som er dekket av isolasjon graves frem for å kastes, og dette kan kjennes som en svak smerte, men som går over fort. Jeg har et snev av gammel bihulebetennelse, og denne smerten har jeg kjent et svakt signal om. Dermed vet jeg at her er noe gammelt jeg husker, nå er på vei ut. Men generelt sett har jeg fine, men late dager. Starter hver dag med et glass vann, tilsatt bikarbonat, senere blir det alt ettersom, te, tomatjuice (tynn), buljong og vann før sengetid. Ikke så ofte på do, hver annen eller tredje dag og det kommer ikke mye. Glad i musikk og spiller gitar og piano, løser sudoko og kryssord, følger med på hva som skjer bak teppet på verdens teaterscene, så dagen går. Litt lettere og renere for hver dag og er snart klar for en ny vår. 

 

Søndag 21. januar
Endelig søndag og jeg kan sove lenge, tenkte jeg før. Men nå som pensjonist er da alle dager like. Neida, i en alder av over sytti har jeg startet stort kunstgalleri (200m2) og har henda fulle, bare ikke nå om vinteren. For da er det stengt og gir meg god anledning til å faste. Da blir man litt matt og orker ikke så mye. Men jeg pusler med ting og tang her hjemme. foruten at jeg er veldig spent på hva som skjer i verden, ettersom mye er så hemmelig. Også i dag var det mildt og den lovte kuldeperioden har uteblitt. I dag kjente jeg atter en slags sultfølelse, men utløste ingen panikk for å få noe å spise. Tvert imot, jeg satt med sammen med min kone som laget middag til seg selv. Ikke noe problem å ikke spise, selv om det duftet godt. Viljestyrke og selvkontroll er også en bonus ved faste, akkurat som vekttap. Jeg tester meg nå, selv om vann ikke smaker noe særlig etter noen dager, vil jeg resten av denne fastekuren bare drikke vann. Jeg leste nemlig om ren vannfaste at dette driver gamle bakterier og virus fortere ut av kroppen. Dermed trenger jeg ikke si så mye mer om hva jeg drikker. En drøy uke gjenstår og skal snart oppleve å bli lemster i munnen nå tyggemusklene tas i bruk igjen!

 

Mandag 22. januar
Det var et riktig valg å gå over på ren vannfaste. Det kjennes at det pågår en drenering. Kroppen føles lettere og lettere for hver dag, men er selvfølgelig også helt tom i magen. Dog ingen sterk sultfølelse som må tilfredsstilles. Alle indre krefter som vil at jeg må spise, har gitt seg nå. Derfor kan jeg av og til oppleve en slags akutt utmattelse og må sitte ned, . De siste dagene har jeg dessuten gått et kvarter på trimsykkelen som jeg endelig fikk dratt frem fra et indre kjellerrom. Skulle brukt den fra starten, men bedre sent enn aldri. I dag var det 4 minus ute, så nå begynner det å ligne på vinter, men i morgen blir det visst null og senere flere pluss med sludd og regn. Jeg tar det som det kommer, men fryser lett uansett, for jeg har ingen forbrenning lenger. Går på do annenhver dag uten problemer. Ellers går dagene langsomt og har ennå en uke igjen. Den gode følelsen av renhet og velvære får meg til å vurdere om jeg skal fortsette også noen dager ut i februar. Vi får se.

 

Tirsdag 23. januar 
En måned på vei mot lysere tider, og snart kan det vel merkes. I går kveld kom naboen innom. Han er slakter og ga meg kjøttbein fra et helt villsvin. Det var fortsatt mye kjøtt på dem og vi kokte dem i natt. I dag startet jeg med å plukke kjøttet av beina og det ble 2 kilo til ei real villsvingryte, men altså ikke riktig ennå. Følte ingen sult og lyst til å prøvesmake. Viljestyrken er på topp. Ellers går jeg mye frem og tilbake mellom datamaskin, piano i peisestua (med fyr i peisen), min faste plass i sofaen med en sudoko. Selv denne milde vinteren er for kald til meg som fryser for ingen ting. Så jeg går lite ut. Bare for å hente ved eller for å starte bilen og la den gå litt. Tok forresten også i dag en tur på trimsykkel, 15 minutter får holde. Ellers er det halvtimen. I dag fikk jeg litt mageknip, men kanskje det var en gammel rest av nyrestein? Ble operert for noen år siden, men det kan komme igjen. Drakk litt vann med Molkosan og det hjalp. Kanskje det er gammel skitt som er på vei ut. Har også hatt litt hjerteflimmer, som indikerer at hjertet kan slite litt med alt avfallet som finnes i blodet akkurat nå. Men så snart det verste er borte, vil alt bli mye bedre.

 

Onsdag 24. januar
Så kom regnet og snøen fra i går måker seg selv vekk. Passer meg bra her jeg sitter og ikke har lyst til å ut. Men i dag må jeg, for vi skal til Åmål og bade. For meg er det badstu som er viktig. Da tømmes svetteporene for alt avfall som blodet har lagt fra seg der. Herlig følelse, både varmen og renselsen. Tar samtidig et boblebad og et tyrkisk bad og selvsagt en liten svømmetur. Men har så lite energi å gå på at jeg ikke blir lenge i bassenget. Fint bad i Åmål, og alt dette får vi pensjonister for 30 kroner! Så var det handleturen på Netto, Sveriges billigste butikk. Kjøpte et brød, men spiser ikke selv, Gir det til fuglene, skjærer og kjøttmeis. De roper på meg hver gang jeg stikker hodet ut døra, for de er vant til at det alltid ligger noe på brettet. Fortsatt ingen desperat lyst på mat, selv om Allis stekte seg en liten pizza til kvelds. Jeg har bare drukket vann i hele dag og må ha litt til før jeg legger meg. Badstua gjør meg ekstra tørst og da smaker faktisk vann best.

 

Torsdag 25. januar
I morges skinte solen fra en skyfri himmel og det var en varmegrad som snart ble til fire. Fuglesang hørtes fra skogen og det var virkelig vår i luften. I januar!Klimaendringfornektere bør klø seg i hodet nå. En knapp uke igjen av min fastekur tenker jeg gjennom det som har skjedd meg. Og det er at masse slagg og avfall er hentet ut av hver eneste celle i kroppen. Det kjennes, og nå er jeg veldig fokusert på å hindre mer gift og skadelige stoffer å komme inn. Mesteparten av frukt og grønnsaker i handelen er sprøytet opptil flere ganger, mot insekter og senere for holdbarhet. Bananer og appelsiner skrelles, så de er okay. Men alt annet bør skylles grundig før det spises. Ferdigmat er full av tilsetninger for utseendets skyld og holdbarhet. Fra nå av vil jeg vite hva jeg spiser og aller helst dyrke det meste selv. Dette kunne jeg skrive en bok om, men nøyer meg med å si at jo flere som tenker denne tanke, jo bedre helse får vi alle. I dag var vi på våre to gallerier i nabobygda Långed, Men der er vinterstengt. Alt var bra og vi gleder oss til sesongen. Bare vann i dag, dog med ett unntak Jeg snek meg til et glass aloevera-juice. Men det blir vann igjen før sengetid.

 

Fredag 26. januar
Fire varmegrader en januarmorgen som denne er ikke det vi er vant til. Spesielt ikke når det har vært like unormalt siden nyttår. For meg er det helt greit, som den frysepinn jeg er under fasten. Jeg har jo ingen egen forbrenning og må sove med ullsokker om natten. Noen sier de heller vil faste på en varmere årstid. Men jeg holder på januar som mitt valg. Jeg har fastet periodevis siden jeg var ganske ung, faktisk før jeg giftet meg for snart femti år siden. Men kun de siste fem årene en hel måned. Etter dette har jeg lært mye om fasting og forstår mer og mer for hver gang. Jeg kan kjenne hvordan blodcellene sliper seg ned i dype lag av bortstuet gammelt slagg og fører det via åresystemet ut mot en av fire utganger, tarmen, urinblæra, svetteporene og lungene. Mosjon for peristaltikken, mye vann til urinproduksjon, badstu og pusteøvelser er derfor viktig. I dag bevilget jeg meg et glass hjemmelaget eplesaft med farris. Men bare vann igjen før sengetid.

 

Lørdag 27. januar
Heldigvis var det litt kaldere idag, sju minus, så vi ikke skal tro at Vårherre har fiklet med kloden sin. For det rare klimaet tyder på en endring av den aksen kloden spinner rundt. Sånne ting har jeg god tid til å tenke på, spesielt når jeg faster og ikke orker å gjøre så mye vanlig arbeid. Ikke at jeg er i jobb mer enn jeg vil sjøl, men jeg har mye å gjøre med et stort hus. Så har vi jo flere kunstgallerier, men de er stengt om vinteren. I går kveld kom naboen med flere bein av villsvin han hadde partert for en bonde. Han gjør sånt i garasjen. Beina kokte vi i natt og når sola sto opp, var jeg i gang med å grave av kjøttet som ble 2 kilo til ei villsvingryte vi skal ha neste fredag, etter jeg er ferdig med fasten, sammen med et par venner. Det var intet problem å stelle med så god mat, men jeg må si jeg gleder meg til gryta. Ellers var det sitron-te til frokost og en del vann i løpet av dagen og kvelden. Alt går som det skal og jeg har slik en god følelse av denne renselsen at jeg gjerne skulle fortsette en måned til. Men så har jeg jo invitert gjester!

 

Søndag 28. januar
Det snødde krafitg i går kveld og jeg tenke at nå kom vinteren vi har ventet på med en halv meter snø. Da jeg sto opp og tittet ut lå det fem centimeter nysnø på bakken og skapte akkurat den stemning de fleste ønsker seg til jul. Men akk og ve, temperaturen steg til fire pluss og den fine snøen forsvant atter en gang bokstavelig talt som dugg for solen. Denne vinteren kaller jeg "Dansen rundt Nullen" og vil skrive en liten avhandling om det. Fastekuren min går som planlagt, nesten bare vann nå, og jeg kan kjenne for hver dag at rensselsesprosessen går dypere og dypere. Av og til fornemmelsen av en gammel plage, en svak smerte jeg kjenner igjen. Og det er gamle basselusker som vekkes til live når de dras med i vogna på vei ut. Bare ved faste er dette mulig og en slik langfaste er noe alle burde prøve. Man sparer penger dessuten, både til mat og toalettpapir. Men den beste gevinsten er en velvære som ikke kan forklares, den må oppleves.

 

Mandag 29. januar
Klimaendring eller ikke, vi opplever nå en "fransk vinter" og ingen er vel lei for det. De som vil ha snø og kulde kan sette seg i bilen og trekke lenger nordover, som kulda har gjort. Her i svenske Bengtsfors tyder mye på en tidlig vår. I dag kom våt snø som minnet om slutten av april. Nå som min fastekur snart er over, sitrer jeg av spenning med tanke på forberedelsene i hagen. Selv vår lille hageflekk byr på en liten våronn, pluss at jeg har drivhus. Tanken er at jeg skal øke på med egenproduserete grønnsaker, for mye av det butikkene byr på er nesten ikke spiselig. I dag ha vi vært i Halden og handlet kneip og andre norske godsaker. 6 kroner på Kiwi, for et brød som i Sverige ville kostet 30. Frosne reker til 30 pr. kilo og i Sverige 70. Norske fiskekaker og norsk majones slår ut svenske. Og fremfor alt norske ukeblader med kryssord. Var også innom et galleri i Ed hvor Allis skal ha utstilling om en måned. Derfor en lang og stri dag for en som ikke har spist på snart 4 uker. Men tynn tomatsuppe til kvelds og senere et glass vann før sengetid hjelper bra.

 

Tirsdag 30. januar
Nå som det bare er en dag igjen av januar og fasten min, vil jeg oppsummere noen punkter. Først litt om det avfallet som blodcellene lagrer ute i kroppen. Det er askestoffer etter forbrenningen av ulike næringsstoffer som blir like mange forskjellige avfallsstoffer. Av brød og ost og fisk blir det forskjellig avfall som alle er skadelige hvis de får bli i kroppen. Det meste kommer ut av seg selv, men rester kan bli igjen og altså stues vekk hvor de kan skape betennelse og sykdom. Men så kommer rester av sprøytemidler fra frukt og grønt, tilsetninger til behandlet mat, farge, smak, konsistens, holdbarhet osv. I tillegg tungmetaller som lurer seg inn på flere måter og ikke minst plastmolekyler som spretter lett over fra embalasjen til matvaren. Noen sier vi allerede er helt "impregnert" av plast og må slite for å få det ut. Men ved en skikkelig fastekur, er det intet som ikke blir skuffet ut. Når jeg snakker om juice, er det ikke appelsinjuice, men snarere hjemmeblandet. Eplejuice og 50/50 farris er bra, altså minst mulig sukker. Grønsakjuice fra fastepakker er også bra, men man kan lage det selv. Faste er enkel å praktisere som jeg virkelig kan anbefale for alle og enhver. Men husk at om du lider av en sykdom og går på medisiner, bør du snakke med legen først.

 

Onsdag 31. januar
Den første tanken jeg hadde når jeg våknet i dag tidlig, var at fordi jeg nå virkelig følte at renselsen var i full gang, burde jeg fortsette i alle fall noen dager til. Men gjester kommer både fredag og lørdag, så det gikk ikke. Jeg er jo veldig godt fornøyd med mine 30 dager og var nå i dag i badstu og svømmehall igjen. Spa for 30 kroner er ikke dårlig heller. Åmål svømmehall har også boblebad og tyrkisk bad, så bare fysisk massasje manglet, men det koster jo ekstra. Vi handlet diverse matvarer med mye grønnsaker uten at det plaget meg. Men tanken på mat i morgen var absolutt ikke frastøtende. Jeg kjente litt vann i munnen for første gang på en måned, og Allis lovet noe ekstra godt i morgen. Jeg har allerede spist et par svisker og skal ha en fiken senere og kanskje en daddel. For å avslutte min siste fastedag med et godt glass kaldt vann. I morgen blir det en enkel frokost. Dermed er det slutt med denne bloggen. Alle som har fulgt meg skal ha takk for følget og velkommen neste år. For da er det ny månedslang fastekur. Denne gode opplevelsen vil jeg ikke være foruten.

ROALD DANIELSEN

 

   
   

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lisbeth | Svar 17.02.2018 14.52

Hei.
Du skriver juice under langvarig faste. Vil det si at man kan lage sin egen juice av grønnsaker og frukt og drikke dette under fasten?

ROALD DANIELSEN 18.02.2018 07.16

Hjemmelaget er best, uten sukker må det være. Det finnes grønnsakjuice å kjøpe, som i fastepakker

Rolf Vallestad Sunde | Svar 05.02.2018 22.50

Når du drikker juice ++, vil ikke da fettforbrenningen stanse opp? Ellers takk for en kjempeflott dagbok. Er i gang med min tidagers vannfaste.

ROALD DANIELSEN 06.02.2018 09.39

Ikke drikk "kjøpe-juice" med mye sukker. Fettforbrenning kan hemmes, men ikke stanse. Bare vanner best, men av og til godt med litt smak

Sølvi Åsvik | Svar 10.06.2017 20.04

Interessant å lese. Lroppen, og spesielt hjertet, trenger vel salt for å funke optimalt ? Hvor mange kilo gikk du ned i vekt på de 29 dagene ?

ROALD DANIELSEN 10.06.2017 20.25

Vekttap ved faste er bonus, gikk ned 15 kilo, men faste er for å rense kroppen og det føles godt

Siv | Svar 08.01.2017 19.22

Hei! Spennende! Er selv på fjerde dags faste. Hva tenker du om tyggis? Unngå?
Magen lager mange rare lyder og avføringen er blitt tynn og grønn, er det normalt?

ROALD DANIELSEN 08.01.2017 21.25

Pga. dårlig ånde ved faste, tar jeg en Toy av og til. Avføringen kan bli gul eller grønn. Det er giftstoffer kroppen kvitter seg med

Gerd Brauten | Svar 06.01.2017 16.32

Hei.😊Begynte på 4 dagers faste i dag.Kan man spise et egg event en appelsin.?Om man føler seg svimmel og får hjertebank er det farlig?Bør man avbryte fasten?

ROALD DANIELSEN 06.01.2017 16.39

Svimmelhet, hodeverk og hjertebank kan skyldes lite sukker i blodet og er vanlige symptomer på førstegangs-fastende. Går snart over. Egg/appelsin OK i starten

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.07 | 21:17

Konspirasjonsteoretiker er et skjellsord for å latterliggjøre dem som er i stand til å avsløre den pågående sammensvergelse

...
14.05 | 11:12

På Island ble banksvindelen avslørt og direktørene puttet i fengsel og Staten selv overtok bankvirksomheten

...
09.05 | 04:29

Plastic is Fantastic er det sagt, men sannheten er at plastik er forferdelig farlig

...
22.03 | 21:41

FANTASTISK IDE MED GOOD OLD DAYS

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE