MIN FASTEBLOGG 2019

EN KOPP TE OG NOEN BIBEL-ORD PASSER TIL FASTEKUREN SOM ER EN GAMMEL RELIGIØS HANDLING Å TA VARE PÅ

SOM I JANUAR MÅNED 2014, 2015, 2016, 2017 OG 2018 VIL JEG OGSÅ I 2019 FASTE HELE JANUAR MÅNED. IKKE FOR Å SLANKE MEG, MEN FOR Å AVGIFTE KROPPEN. KILOENE SOM FORSVINNER ER REN BONUS

 

 

Tirsdag 1. januar
Og det ble aften og det ble morgen, første dag. I går var det nyttårsaften og nå er det første dag i januar og et helt nytt år. Med dette lille streif av et bibelvers, innledes denne bloggen som skrives for å oppmuntre flere til å erfare at faste er en eldgammel metode for å rense kropp og sjel. Denne første dag blir som alle andre dager, men jeg blir sulten til kvelden, både i dag og i morgen. Bare vann å drikke i dag og en kopp te uten sukker i kveld. Etter tre dager forsvinner sultfølelsen og magesekken slår seg til ro med at den ikke får noe på en stund. Med viljestyrt bestemthet har min hjerne tatt kommandoen over magen og lovet at når fasten er over, vil det komme mat igjen. Derfor er faste annerledes enn sult, når hjernen ikke vet om kroppen får mat eller ikke. Sult kan føre til panikk, men ikke faste, så jeg gleder meg til den gode følelsen dette gir meg. Etterhvert får du vite mer om fasting og hvordan dette føles dag for dag. Sto sent opp i dag og ingen frokost. Gikk i stedet 20 min på trimsykkel. En god følelse selv om jeg er sulten. 

 

Onsdag 2. januar
Våknet i dag til fint vintervær, 4 minus og sol. Startet med en kopp sitronvann og flere glass vann utover dagen. Hadde tenkt å gå i svømmehall og badstu i dag, men var for lat og fyrte opp peisen i stedet, løste sudoko i sofakroken og deretter min daglige halvtimes pianoøvelse. Sultfølelsen er dempet, men til stede og under kontroll. Gikk 20 min på trimsykkel i dag også, noe jeg vil satse på hver dag under fasten. Samt badstu hver onsdag, som ellers bortsett fra i dag. Kjøleskapet er nesten tomt, da vi planmessig spiste det vi hadde før nyttår, med gravlaks og reker nyttårsaften med hvitvin og helt til slutt litt frukt. Ikke noe kraftig mat før fasting nei, det kan bli problem. For denne maten ligger lenger i tarmen enn ellers. Det blir mye vann og te, men av og til skal jeg lure til meg litt buljong og syltynn tomatsuppe (en del tomatjuice og 5 deler kokende vann). Etter en uke blir man nemlig lei av bare vann. Derfor mye bimmelim og lite bommelom akkurat nå, men det vil endre seg. Og det er da man merker at renselsen er igang som gir den ekstremt gode følelsen jeg har fortalt om.

 

Torsdag 3. januar
Oh shit... tenke jeg og måtte springe på do tidlig på dagen. Da kom tre dagers gammel bommelom. For når fasten begynner, stopper peristaltikken, eller går langsomt. Noe annet karakteristisk er hodepine, men denne går over etter noen dager. Mange kan derfor tro at det er skadelig å faste. Men sannheten er at når gammelt avfall etter forbrenningen farer rundt med blodstrømmen, lagres de i cellenes depoter. Noen steder blir det litt for mye og en betennelse oppstår og skaper en sykdom som får navnet etter han som oppdaget den. Under en faste blir det ingen næring ut til cellene, som i stedet slipper lagret avfall på molekylnivå ut i blodstrømmen. Dette følger strømmen rundt og i de tynne blodårene i hodet kan det av og til bli litt trangt, derfor hodepine. Avfallet kan komme ut flere åpninger, penis, rectum og huden. Svetting er derfor også viktig og er grunnen til at jeg liker badstu. Trim er også viktig, derfor vil jeg ut og gå tur eller ta trimsykkelen. Som også i dag, 20 min. tråkking. Vekslet ellers med vann og te i dag og en kopp tomatjuice til kvelds.

 

Fredag 4. januar
Muslimene har sin fastemåned som kalles Ramadan. Min fastemåned heter Januar og er på samme tidspunkt hvert år, mens Ramadan beveger seg baklengs på vår kalender. Jeg valgte vinteren, for da er jeg minst opptatt. Når man faster, har man lav forbrenning og fryser lett. Men jeg fyrer i peisen og har varme klær. Hodepinen har gitt seg og jeg har vært på do to ganger på firedager, slett ikke verst. Men nå begynner selve renseprosessen så det kan kjennes. Blodet frakter ingen mat og henter i stedet avfall. Gammelt lager av avfall fra kroppens milliarder av celler blir tatt med ut. En celle er så liten at om du legger 200 etter hverandre, så blir det en millimeter. Likevel har hver celle et depot for avfall, et lite kraftverk og energilager med mere. For å skylle ut avfallet trenges mye vann, minst 2 liter om dagen, helst mer.  Hver celle i muskler og bein og indre organer er med på dette og er grunnen til den gode rene følelsen etter en faste. I dag ryddet vi litt i kjelleren, et rom skal innredes til ekstra gjesterom. Ellers var menyen vann, sitronte og tomatjuice. 20 min. på trimsykkel og en god dusj. En enkel og grei dag altså.

 

Lørdag 5. januar
Jesus fra Nasaret fastet i 40 dager. Jeg har hørt noen faste i tre måneder. Lenger enn det er vel ikke tilrådelig. Men langfaste er helt naturlig og veldig helsebringende. For det gjelder å få avfallet ut i stedet for å la det hope seg opp i muskler og ledd. Selv faster jeg i en måned, men jeg har prøvd å faste i 40 dager for et par år siden. Ikke noe problem. Når den siste dagen kommer, føler jeg slik velvære at jeg gjerne kunne faste en stund til. Dette høres kanskje utrolig ut for deg som ikke har fastet noen gang. Men med fasten er det viktig å gjøre andre ting for optimal effekt. Først mye vann og annen drikke. Det er spylevæsken blodet trenger å tynnes ut med. Dernest mye frisk luft, for en del av avfallet kommer faktisk ut via lungene. Derfor har de som faster litt dårlig ånde. Og selvsagt mosjon, gjerne ute i friluft. En tur i skogen er topp. Men som meg nå på vinterstid, en trimsykkel holder. Sist men ikke minst, badstu. Svetting er veldig viktig, for like under huden samles mye skitt som vil ut. Tungmetaller, plantevernmidler, plastmolekyler, tilsetningsstoffer osv, men også naturlig avfall etter næringen som er forbrent ute i cellene. Husk at første forbrenningen skjer i munnen, deretter i magen og tarmene. Men det er for å få ut næringen som skal ut til cellene hvor også denne forbrennes som bensin ien bil. Eksosen må også ut og det skjer for det meste via lunger og svetteporer, En tur ble det idag til galleriet vårt i nabobygda. Det er vinterstengt, men må se til det. Vann og juice i dag og en kopp buljong til kvelds. Føler meg i toppform. 

 

Søndag 6. januar
Og engelen tømte vredens beger på jorden, i havet, i elvene og i luften, en apokalyptisk spådom som nå utspilles for våre øyne. Forgiftningen av våre viktigste elementer, så våre kropper fylles med farlige stoffer fra aluminium og kvikksølv til plastmolkyler og medisiner. Verdens vitenskap og industri har på hundre år gjort kloden nesten ubeboelig. I tillegg til våre kroppers evne til å rense ut avfall fra forbrenningen av det vi spiser, må det settes inn ekstra krefter for å fjerne farlige tungmetaller og miljøgifter. For ikke å dø av dette, må en spise rikelig antioksydanter som bær og frukt og drikke mye vann. Men det å faste er aller viktigst, for da er kroppens celler selv med på jobben. Allerede etter to-tre dagers faste kan man merke at renselsen er i gang, men denne følelsen blir bare bedre og bedre. Selv om man kan føle litt hodepine og kvalme i starten og at man blir en frysepinn. Når man vet om disse virkninger, blir man ikke redd for å faste, som noen er blitt og har avbrutt fasten. Dagen i dag har gått til litt pusling i kjelleren, pianoøvelser og sudoko, samt den daglige sykkeltrim og dusj. På do har jeg ikke vært på flere dager, men det kommer nok.

 

Mandag 7. januar
Mennesket lever ikke av brød alene, sier et kjent bibelvers, men av hvert ord som går ut av Guds munn. Ingen kan benekte at vi alle har et indre liv, bevisstheten som er vår åndelighet. Denne kraft gjør at hvis vi vil noe sterkt nok, så får vi det til. En gudegave altså, som det går an å utnytte enda mer. Men da må en tro at Gud finnes. Hvis ikke får en litt mindre av denne kraften. Og når det gjelder faste, kan man oppnå gode resultater selv om man ikke tror på Gud. Men som fastende får man innsikt i kroppens vidunderlige sammensetning og evne til å rense seg selv. Velbehaget etter fasten tyder på at noen har konstruert dette fenomenet med tanke på lykke og velbehag. Universets urkraft er en anerkjent entitet, som mange altså kalles Gud. Ikke for å drive religiøs propaganda, men jeg synnes dette aspekt hører med i denne sammenheng. Faste er en gave vi alle burde benytte oss av minst en gang i året, som en viktig vårrengjøring. Så i dag gikk tiden for meg til pusling i kjelleren, pianoøvelser igjen og sudoko. Litt kjedelig kanskje, men å skrive denne bloggen liver dagen opp. Bare vann, juice og te i dag også. Skar opp litt brød til fuglene, så det ikke skulle begynne å mugne. Og selvsagt 20 min. på trimsykkel. Litt mindre kraft nå, men skal prøve tiden ut. Ellers  har jeg det topp. 

 

Tirsdag 8. januar
Klokka er halv ti på kvelden og først nå har jeg tid til å skrive dagens blogg. Så idag har det vært riktig travelt. Et lass varer hentet og levert til galleriet som skal åpnes 1. mars med ny utstilling. En handletur i butikken, men ikke matvarer. Så ble det hjem igjen til peiskos, trimsykkel, dusj og varm buljong. Åpnet et brev fra en venn som måtte besvares. I butikken så jeg på mye god mat som ikke fristet meg, fordi jeg er bestemt på å faste ut måneden. Derimot kunne jeg kjenne den behagelige følelsen av velvære på gunn av at mye avfall nå er borte. Slipt vekk av blodstrømmen, hvis røde og hvite blodlegemer er innstilt på å hente ut i steder for å bringe inn. Som en elv sliper bort lag på lag av jord og leire. Graver seg dypere og dyper ned i lagene av gamle isolerte sykdomsstoffer som kan kjennes idet de vekkes til live og tvinges ut. Det er grunnen tilat man under en lengre faste kan oppleve gamle smerter på steder man trodde var helbredet. Men disse varer bare en dag eller så, før det graves videre og nye ting kommer frem før de tvinges ut. Det har som vanlig gått på vann og juice i dag også og ingen fast føde. Blandet eplejuice og farris, men det var litt for søtt for meg nå. Skal snart legge meg, men må ha et par glass vann først og en sudoko i sofakroken.

 

 

Onsdag 9. januar
Første dagen på lenge jeg følte det var skikkelig vinter. Fire minus og 10 cm. snø. Det knirket når jeg gikk til bilen. For i dag skulle vil til Åmål og svømmehall med badstu. Ekstra herlig når man faster, men ellers er vi der hver onsdag. Samt at vi handler saker og ting, for her er flere butikker enn i Bengtsfors. Jeg kjenner hvordan blodet sliper av lag på lag av slagg. Ikke fra fordøyelsen, men forbrenningen av næringen ute i cellene. Her forbrukes proteiner, kullhydrater og vitaminer med mere. Også fra denne forbrenning blir det avfall, altså i tillegg til det som forsvinner ut gjennom tarm og urinvei. Avfallet fra cellenes forbrenning er skadelig for kroppen dersom det ikke kommer ut. Fasten setter ting i sving så dette blir gjort, og er grunnen til at folk som faster er mindre syk enn de som ikke faster. Men svette er viktig i denne prosessen. Derfor sies også at den som svetter mye, lever lenge. Så det er viktig også å drikke mye væske. Minst to liter daglig, helst mer. Etter å ha kommet hjem fra Åmål, fikk jeg beskjed om å fyre i peisen og etter det ble det buljong og en sudoko. Er litt trett etter badstua, og gleder meg til senga.

 

Torsdag 10. januar
Det er ganske utrolig at man kan være uten mat i ti dager og likevel ikke føle sult. Det er som før nevnt bare de 2-3 første dagene som er verst. Men etter det kan man føle seg tom i magen med velbehag. Særlig fordi kroppen og hjernen samrbeider om å rydde opp i gammel skitt og få den ut. Dette er viktig for kroppen for at den skal operere optimalt, noe den hele tiden tilstreber bevisst og ubevisst. På molekylnivå foregår en aktivitet av imponerende dimensjon. Hver eneste celle er med på prosjektet. Alle rydder og renser sin egen lille flekk, dytter avfallet ut i blodstrømmen som tar imot og frakter det videre og ut i en av kroppens fire utgangsdører. Man kan kjenne at dette foregår om man konsentrerer seg nok. Lettheten og velværet stiger for meg hver dag som går og jeg gleder meg til alle dagene som gjenstår. Jeg går ned 5 kilo i uka, men det er bonus. God helse ved faste og renselse er viktigere, men henger selvsagt sammen med vekten som ikke må være for stor. Jeg veide 120 og vil komme ned i 100, og jeg vil fortsette etter fasten med slankepulver en tid. Men så kommer sommeren. Spørsmålet blir da om jeg klarer å holde dietten når det skal grillers og koses i hagen. Det får stå sin prøve, for neste år skal jeg faste igjen. Men det er jo et år til.

 

Fredag 11. januar
Så kom mildværet igjen og tror det blir en jojo-vinter. I alle fall ikke som før og kan være like bra. For oss som faster er mildtvær fint, for med 20 minus blir det en prøve å holde ut. Ingen forbrenneing, ingen varme. Men vi har varme klær. Samme diett i dag, mye vann, juice, buljong. Hvor mye jeg må drikke, viste bøtta som jeg tisset i og målte rundt to liter i døgnet. Hadde ellers ryddet frem diverse varer som i dag ble kjørt ned til Långed. Galleriet skal åpnes 1. mars og byr da på både antikk og loppis i tillegg til kunst. Og selvsagt kaffe og vafler. Har god til til forberedelser ennå, plakater skal lages og henges opp. Det blir neste måned, Men i dag kjøpte jeg materialer til flere hyller i kjelleren som skal snekres i morgen. Fikk besøk av et vennepar som savnet oss. Jeg sa vi fastet og ikke kunne by på så mye, og det var okay for det var oss de ville se. Hyggelig med gode venner. Fortalte hvordan vi følte det, at vi ble fort slitne, men var i toppform. Så var det kveld og trimsykkel, dusj og sitronte før natti natti.

 

Lørdag 12. januar
Sov ikke så godt i natt og sto derfor sent opp. Godt å kunne gjøre sånt når en ikke har noen plikter. Jeg tror både kroppen og hjernen kan være litt uroet av alle stoffene som farer rundt med blodstrømmen og kanskje er så på vakt at hjernen ikke kan slappe helt av, altså bevisstheten. Ellers jobber jo hjernen som den vil med det ubevisste. Jeg er halvveis i kuren min og er i full sving med renselsen som jeg likevel ikke tror blir komplett etter 30 dager. For vi får så mye mer skitt i oss nå i forhold til før. Som nevnt er plast og tungmetaller og andre miljøgifter å finne over alt i mat og vann og luft. Kampen mot giften er hard, men går an å klare. Faste er bare ett våpen. Men antioksidanter er også til hjelp. Stoffer i frukt og bær som fanger opp giften og fører den ut. Ville bær er best og blåbær er på toppen. Men det blir senere og vi har i fryseren. Merkelig følelse i magen som er som en liten ball luften er gått ut av. Et slags sug, men ingen sult. Er sikkert også i ketose, at kroppen bruker fettet som energi når den ikke få sukker. Har gått ned ti kilo siden start og vil ned ti til. Etter det skal jeg over på slankepulver, men det blir et annet prosjekt, for nå skal jeg først og fremst få ut masse gammel skitt. I dag snekret jeg hyller i kjelleren. Det vanlige å drikke, minst ti liter og 20 min. på trimsykkel samt en herlig dusj. Fin dag i dag.

 

Søndag 13. januar
Sto opp til "frokost" i 9-tiden, et glass vann med en halv teskje bikarbonat (natron) som alkaliserer kroppen. De fleste av oss har et altfor høyt syrlig miljø i kroppen, hvilket er grobunn for sykdom. Lav ph-verdi er syrlig og høy ph-verdi er alkalisk. Best er 7-7,5 ph. Bikarbonat er billig helsekost, men også potetvann er bra for alkalisering. Kreftceller slutter f.eks. å vokse i et sterkt alkalisk kroppsmiljø.  Utover dagen ble det nype-te og vann, vann og atter vann. Kjenner en økende velvære, men også mindre smerter som minner meg om gamle betennelser som skrapes frem og kommer inn i blodstrømmen. Har vært litt trett i dag, det skulle bare mangle med 14 dager uten mat. Likevel var jeg i kjelleren og snekret på hyllene igjen. Kom opp til buljong og sjekket nyhetene på data'en. Paris er en slagmark. Men unnskyld meg nå, for nå skal jeg på trimsykkelen før jeg tar en dusj. Så tar jeg kvelden.

 

 

Mandag 14. januar
Halvveis i mål, to uker unnagjort og formen er helt fin. Av og til litt småverk her og der, men det skyldes alt avfall som farer rundt i blodet og kan henge seg opp litt. Men så slipper det og alt er bra igjen. Det gjelder å vite hva som foregår når man faster, da blir man ikke så redd at man bryter fasten. Man kan også bli svimmel om man f.eks. reiser seg opp litt for fort. Men da er det bare å sette seg igjen og samle nye krefter og ta det langsomt. Mange småplager forsvinner når man faster. Man sulter ut bakterier og betennelser som må ha næring for å leve. De hvite blodlegemene får overtaken og kapsler stoffene inne som lagres et sted dersom de ikke kastes ut. Når man spiser hele tiden, blir det liten tid til å frakte søppel. Selv alvorlige sykdommer dempes ved faste fordi kroppen ruster opp sitt forsvar. I dag fraktet jeg en del varer til galleriet igjen og kjøpte flere materialer til bruk i kjelleren. Men så var dagen slutt og jeg var trett. Tynn tomatsuppe til kvelds etter en tur på trimsykkel og en god dusj.

 

Tirsdag 15. januar
Allis brøt fasten i dag etter to uker, men det hadde hun bestemt, I en uke fremover skal hun bare gå på slankepulver. Men jeg fortsetter ut måneden som jeg har gjort de siste seks årene. Følelsen er lettelse inne i kroppen, men også utmattelse. Spesielt i dag som jeg har jobbet i kjelleren så lenge at jeg droppet trimsykkelen for en gangs skyld. Jeg måtte ta mange pauser og sette meg ned, skulle bare mangle. Koset meg ved peisen og ved pianoet. Eneste problemet er at jeg ikke har vært på do på en uke. Neida, ingen fare, det kommer nok. Det er jo ikke noe der inne bortsett fra gamle døde celler og avfallet fra rengjøringen. Natron er rene såpa i tarmen og feier med seg og gjør samtidig kroppen alkalisk slik at sykdomsbakterier ikke liker seg. Har slitt med bihulebetennelse i mange år, men fastekuren holder den i sjakk. Kjenner av og til litt kvalme pga produksjon av galle uten å ha noe å bruke den til. Men det går fort over. Siden start har jeg gått ned 12 kilo, men det er bonus. Regner med å gå ned like mye de siste to ukene og vil fortsette med slankepulver en uke til. Så skal jeg ned i 90 kilo fra 120) og begynner å glede meg til sommeren.

 

Onsdag 16. januar
Sent i går kveld skjedde det. Det var umulig å motstå. Jeg hadde lagt meg og på vei inn i søvnen. Så hastet det med å komme opp av sengen og inn på do. Et minutt senere var jeg en halv kilo lettere plus følte en behagelig lettelse. Kanskje dette gjorde at jeg sov bedre i natt enn på lenge. Så til frokost spanderte jeg med en kopp kaffe. Men ingen spiselig selvsagt, bare vann. I dag var jeg en tur i Halden. Jeg hadde glemt hatten min hos legen for noen uker siden, men den var borte nå. Søren heller, hvem tar med seg en fremmed hatt? Så skulle jeg hente et par hansker Allis hadde glemt hos tannlegen hennes. Men han hadde stengt i dag. Jeg handlet noen lyspærer og diverse verktøy og kjørte tilbake til Ed i Sverige. Der skulle jeg spørre etter portomonneen Allis mente hun hadde glemt i en butikk. Men den var selvsagt ikke der. Ingen viktige papirer heldigvis, men kanskje tusen kroner. Som å klippe grisen idag, mye skrik og lite ull. Men så skulle jeg i badstua, og det veide opp alle ting. Så nå sitter jeg her helt avslappet og nyter en kopp sitron-te for sengetid.

 

Torsdag 17. januar
I går regnet det og over natten kom frosten. Glad jeg var i Halden i går og ikke i dag, for veiene er blitt isglatte. 8 grader minus merker man når man faster, men jeg har klær og fyr i peisen. Vi holder på å renovere i kjelleren, så her er puslearbeid for oss hele måneden. Gravde frem solsenga under et tonn sengetøy som vi må ha til vår store familie når de kommer. Fire sønner, tre svigerdøtre og ti barnebarn. Får jeg tid, vil jeg bygge ei badstu i kjelleren, men inntil videre bruker jeg svømmehallen i Åmål. I hele dag har jeg kjent det gnager i magen, ikke av sult, men flesket som slipes bort og forbrennes for å skape energi. Herlig følelse når man er kommet så langt i fastekuren som jeg er nå. Men gleder meg selvsagt til et godt måltid når dette er over. Var forresten på do i dag, bare et par bløte klumper, men viktig å få ut. Nå skal jeg på trimsykkelen og ha tomatjuice til kvelds.

 

Fredag 18. januar
Snart tre uker uten mat og i bedre og bedre form. I morges våknet jeg opp etter en bedre nattesøvn enn på lenge. Tidligere har jeg merket en slags uro i kroppen på grunn av alt avfallet i blodet på vei ut. Hjerten kan slite litt, for der merker vi først at noe er galt. Vi har mye slags avfall i oss som ikke fantes da Jesus fastet for 2000 år siden. Moderne forurensing av miljø og diverse e-stoffer i mat må ikke lagres i kroppen. Hvis du ikke mosjonerer og går i badstu, kan disse stoffer skade din helse og velvære. Men fasting er det absolutt beste, så husk på disse tre rensemetoder. Ellers er å si at det også blir mye avfall etter forbrenningen av vanlig mat, lik eksos av en bilmotor. Avfallet er ikke ensartet fordi det blir forskjellig avfall av f.eks. brød, grønnsaker og alkohol som også må ut. Dagen har fortsatt gått til arbeid i kjelleren, fyring i peisen og pianoøvelser. Har også en hobby på nettet: Konspirasjonsanalyse via alternativ media for å begripe hva som skjer i verden.

 

Lørdag 19. januar
Her sitter jeg varm og svett og skriver på min blogg, like etter 20 min. hardtrim på min sykkel. Den har sju trinn og jeg kjører på de tre tyngste og det skal jeg si gir fart på blodomløpet og det omvendte stoffskiftet. Når jeg er ferdig med dette innlegget, skal jeg i dusjen og deretter en kopp te og TV-kos en lørdagskveld uten noe å tygge på. Dette er tredje lørdagen, så jeg begynner å bli vant til det. Ellers har vi vært og sjekket galleriet i nabobygda og alt var greit. Vi hadde noen ting med oss, så det ble litt jobb i dag også. Men fin i formen, blir bare litt fort sliten for tiden. Etter hjemkomsten kjente jeg noe rumle i magen og måtte legge på sprang, så du vet da sikkert hvorfor. Men det gikk bra og god var følelsen etterpå. Vel, nå sitter jeg her og skriver siste linje og gleder meg til dusjen.

 

Søndag 20. januar
Solen er i dag en sjettedel høyere opp på himmelen og dagen kan allerede merkes er bittelitt lenger. Det er et godt vårtegn. Snart skal jeg sette tomatfrø i vinduskarmen. I fjor fikk jeg mer tomater enn vi kunne spise. En kjøkkenhage er livet, og den gleder jeg meg til hvert år. Vi prøver å bli selvforsynt på det meste, poteter, grønnsaker, bær og frukt. Mange forstår ikke at noe alvorlig er i ferd med å skje, men myndighetene har anbefalt å lagre tørrmat og vann. Jeg som faster vet at jeg kan gå lenge uten mat, men 3 dager uten vann er farlig. Jeg følger med på nyhetene og spesielt fra alternative medier som rapporterer det som virkelig skjer. I dag har jeg kjent litt hjertebank, men det er nok fordi hjertet mitt strever med mitt blod som inneholder plastmolekyler, tungmetaller og miljøgifter. Naturen har dog medisinen vi trenger og faste kurerer mange sykdommer. Nå skal jeg på trimsykkel igjen og deretter en dusj. Mitt rituale i hele januar så lenge jeg lever er enkelt, men veldig verdifullt.

 

Mandag 21. januar
Dagens blogg ble skrevet litt sent denne gang fordi jeg var på møte i forfatterforeningen. Men bedre sent enn aldri. Dette har vært nok en dag med tydelig følelse av at noe viktig skjer i kroppen. Som rennende vann renser en bekk når all forurensing stopper, renser blodet både årene og der det ellers renner forbi, også inn i hver celle. Det kjennes liksom lag på lag av gammelt lagret slagg skylles bort og med det alle gamle sykdomsstoffer som derved kan vekkes en smule til live og gi en minner om sykdommen. Det er lett å misforstå denne reaksjon, hvilket har gjort at noen tror fasting er skadelig. Mindre smerter og stikk kan føles her og der, men går over på kort tid. På nøyaktig samme sted kan jeg huske at jeg har hatt disse stikk og smerter før, hvilket bekrefter teorien. Nå har jeg en drøy uke igjen av kuren og gleder meg til å oppleve en stadig økende velvære. Jeg klarer fortsatt å gå på trimsykkelen, selv om jeg kan bli fort trett av hardt arbeid. En mann hadde fastet i 60 dager og klarte å løpe maraton siste dagen. Det kan nok ikke jeg, men vet at en ren kropp tåler mer enn en som er full av gammelt avfall. 

 

Tirsdag 22. januar
Den som praktiserer faste for helsens skyld, er også opptatt av å styrke helsen på andre måter. Jeg ahr en enkel filosofi både med helse og vekt. Alle vet at for å leve et godt liv må vi bevege oss og spise riktig. Fem om dagen er en god begynnelse, men av frukt og grønt bør man spise mye mer og mindre kjøtt og fisk. Kjøre mindre bil og heller gå eller sykle mer. Sitte mindre foran data og TV. Maten man kjøper i butikken er industrimat og langt fra fullgod som næring. Folk må begynne å dyrke mat selv, da blir det andre boller. Jeg har en liten hage med drivhus, og klarer å forsørge oss med grønt vi trenger om sommeren. Målet er å bli selvforsynt og det gir en egen indre glede å få det til. Dagen i dag har gått til diverse puslerier, hente ved, fyre i peisen, løse sudoko, spille piano, feie kjellergulv og klargjøre for avretting og flislegging. Fin form med følelse av lettelse som må prøves for å forstås. Til slutt 20 min. på trimsykkel og dusj før sengetid. Sykling er merkelig nok mye lettere nå enn da jeg begynte på fastekuren.

 

Onsdag 23. januar
En langfaste som min er ikke for alle. Veldig syke folk og andre som går på sterke og viktige medisiner må selvsagt ikke faste uten først å snakke med legen sin. Men for de fleste andre er faste ufarlig. Det å la magen og tarmene hvile er svært velgjørende. Indre organer som lever og bukspyttkjertel kan hente seg inn igjen og fungerer bedre. Matbudsjettet blir ikke så stramt og man bruker faktisk også mindre dopapir. Vekttap er også en fordel. Men mitt mål er ikke noe av dette. God helse er målet som ikke oppnås med mindre man også blir av med alt sitt avfall. Mange sykdommer tas medisiner for, men naturens enkle måte er å sulte ut sykdommen. Til og med kreft kan sultefores slik at den forsvinner! Sukker gir et surt kroppsmiljø som alle bakterier og mikrober vil ha. Kroppen skal ha et alkalisk overskudd, pH 7 eller mer. I et slikt miljø er det vanskelig selv for kreft å trives. Bikarbonat (bakepulver) eller potetvann skaper et sunt alkalisk miljø i kroppen (musklene) mens tarmene skal ha et syrlig miljø for å syregjære næringen. Finn denne balansen og si farvel til de fleste sykdommer. I dag var vi i svømmehall og badstu, pluss handlet inn for et par uker til neste handletur til Åmål. Trimsykling blir det heller i morgen.

 

Torsdag 24. januar
Og da har jeg akkurat en uke igjen av min månedlange fastekur. At det går ån å være uten mat i en måned, er kanskje ikke så nytt. Men at man føler seg bedre og bedre i form, er ikke lett å begripe. Jeg selv er et vitne på at det er slik og grunnen er enkel. En kropp renset for gammelt slagg og avfall har det bedre enn en kropp som er stappet med dette. Jeg vet ikke om noe annet som er bedre enn faste for å rense kroppen. All slags de-toxing dreier seg om å fylle på, ikke om å tappe av. Antioksidanter binder seg til mye avfall og tar det med ut, noe som føles godt. Men bare den som har prøvd å faste, vet at dette er aller best. Man trenger ikke faste en måned for å kjenne velværet. En uke eller to gjør underverker. Vil man øke velværen etter fasten, skal man gå en uke på bare vegetarkost. Og etter det igjen gå inn for å spise mindre enn man er vant til. Dette gjorde jeg ikke før, men det skal jeg gjøre denne gangen. I dag våknet jeg til ti minusgrader. Huttetu. Jeg skulle ha jobbet i kjelleren med å rette opp et murgolv, blande sement og greier, men orket ikke. Fyr i peisen i stedet, litt piano og sudoko. For litt siden tok jeg mine 20 min. på trimsykkelen og en dusj. Tynn tomatsuppe (skvip) til kvelds.

 

Fredag 25. januar
Er veldig glad for en relativ mild vinter så langt og lite snø, For vi kunne hatt en meter og 20 minus nå. Har hatt litt hodeverk i dag, hvilket betyr at blodet forstetter å slipe bort gammelt slagg og rusker løs noe skitt som har gitt disse smertene før, for jeg kjenner dem igjen og på samme sted. Ellers prøver jeg å fungere med litt småpusling. Skulle preparert et kjellergolv i dag, før flislegging, men så manglet jeg noe verktøy jeg må få tak på til mandag. Jeg stresset litt så det svartnet når jeg reiste meg opp. Men det gikk over når jeg satt meg igjen. Var også borte i gata for å kjøpe honning av en nabo som er birøkter, men han var ikke hjemme. Blir ellers litt kjedelige dager under fasten, går liksom rundt og rundt mellom peisfyring, pianoøvelser, sudokohefte og datamaskin hvor jeg altså er nå. Men formen er bra. Min kone Allis faster ikke lenger, og det gjør meg ingen ting å kjenne matlukt fra hennes måltider. Det gjør meg heller ingen ting å gå i butikken og handle. Når fasten er i gang, får man mer viljestyrke, hvilket burde utnyttes av folk som vil slutte å røke. I morgen er det lørdag og da skal Allis lage seg en god middag, mens jeg kanskje tar en kopp tynn tomatsuppe. Men nå skal jeg på trimsykkelen.

 

Lørdag 26. januar
Endelig lørdag, men uten lørdagskos. Ingen pizza eller Stroganof som vi pleier å ha en dag som denne. Og ingen vin eller øl. Bare en tom mage som får to liter væske i døgnet eller så. Men jeg sørger ikke, for det jeg får igjen er en mye renere kropp som kjennes veldig bra. Selvsagt skal det bli godt å spies igjen, for god mat er en av våre store gleder. Men ennå noen dager til skal det gå, og denne tiden skal jeg nyte i fulle drag. Jeg sover nå bedre om natten og kona sier jeg ikke snorker lenger. Blodtrykket er normalt uten piller. Indre organer og kjertler har fått hvile fra sin hektiske virksomhet med å holde hjulene i gang. Vil en bakterie inn og gjøre meg forkjølet, vil den raskt bli nedkjempet uten at jeg merker noe. Hjertet pumper blodet rundt, men kan slite litt hvis blodet blir for tjukt eller har med seg for mye avfall på en gang. Det kan man lett kjenne, men ikke så man tror det er noe galt. Drikke mye er derfor viktig. Det er også viktig med frisk luft og mye surstoff. Da blir blodet rødt og fint i stedet for mørkt. Tar meg litt Samarin i glassset av og til nå. Er litt lei av bare vann. Men jeg har jo også juice og buljong. Også i dag 20 min. på trimsykkel. Sliter mindre nå og svetter også mindre. Det er gode tegn.

 

Søndag 27. januar
For å sammenfatte denne dagn i ett ord, så er det ordet kjedelig. Selv om jeg sov godt i natt, hadde jeg ikke lyst til noen verdens ting. Ikke så kaldt heller, men fryser lett likevel. Fyrer i peisen og klunker på pianoet, men nei. Hadde litt fastehodeverk i går som gikk over, men i dag har jeg vært litt nummen i knollen. Det er nok fordi rengjøringen er kommet dit nå etter å ha jobbet seg frem. Rester av tidligere bihulebetennelse? Blodet suger til seg gammelt avfall og kjører det ut. Det hjalp litt at jeg kom på do i dag, med det var ikke rare greiene. Kanskje det er snøværet som er i gang? Jeg ruslet rundt i huset, mens Allis lagde mat til seg selv, frokost, middag og nå noe til kvelds. Matlukten gjorde meg ikke noe, for jeg er fokusert. Nå skal jeg forresten på trimsykkelen. Kanskje det hjelper å få fart på omløpet? I morgen skal jeg ut på kjøretur til galleriet i nabobygda for å se at alt er greit. Forbereder nemlig en ny utstilling av Allis' bilder med åpning 1. mars.

 

Mandag 28. januar
Vinterens sanne ansikt viste seg i dag her også, snø nok til at jeg måtte finne frem snøskuffa og lage gangvei til bilen og til vedstabelen, kompostbingen og verkstedet. Snø har de mange steder nå, har jeg hørt. Det gjør meg ingen ting å måke snø, selv ikke når jeg faster. Jobben tok halvimen og fikk mye frisk luft, ble heller ikke så trett som jeg trodde. Det var dagens innsats, resten er hobby, piano, sudoko og YouTube's råd og tips om hagearbeid. Vi har både drivhus og kjøkkenhage, så om et par måneder er det full fart. Men nå er det planlegging. Har kjøpt inn masse frøpakker, selv om jeg har noen fra i fjor. Frø er forresten viktig å ha med tanke på trange tider som nå er varslet fordi de venter et økonomisk krasj. I dag fikk jeg litt smerter i magen, mye slagg i blodet kan ha blitt for mye i ett av mine indre organer, men det gikk over. Så etter dette innlegget skal jeg på trimsykkelen. Og deretter tynn tomatsuppe til kvelds. Det lakker og lir og jeg må innrømme at det skal bli godt å spise igjen. Ikke fordi jeg er sulten, men fordi Allis er flink på kjøkkenet.

 

Tirsdag 29. januar
I går sa jeg vinteren kom med snø, men i dag morges var det 15 minus som skal vare til i morgen for så å stige til "normalen" på 2-3 minusgrader fremover. For meg som faster har det vært en mild januar, men akkurat i dag var det for kaldt for meg. Skulle vært ute i verkstedet, men klarte bare å hente mer ved og skynde meg inn. Dermed ble ikke så mye mer gjort i dag enn å fyre i peisen, øve på pianoboogie og løse sudoko. Allis prøvde å friste meg med sin karbonade med løk. Det gikk ikke, for jeg er temmelig fokusert. Jeg tåler å se mat i butikken, kjenne matlukt fra kjøkkenet og å snakke om mat og se matprobrammer på TV. Min viljestyrke er blitt styrket rett og slett ved å faste. Formen er fin i dag, men ønsker å komme på do. Det går tregt, men av naturlige årsaker. Kun gamle døde celler og diverse avfall etter forbrenning av fettceller jeg har i reserve (ketose). Renselsen er så følbar nå at jeg kan kjenne hvor det pågår. Blodets utrettelige strøm av renholdsarbeidere som suger opp det de kan i hver eneste celle i kroppen. I dag har jeg drukket mye vann for å tynne blodet. Nå skal jeg på trimsykkelen og dermed puste inn mye frisk luft så blodet fylles med oksygen. Deretter dusj og nypesuppe.

 

Onsdag 30. januar
I dag våknet jeg til 17 minus som raskt steg hele ti grader. Jeg hadde tenkt å droppe onsdagsbadet i Åmål på grunn av kulda. Men "mildværet" gjorde at jeg dro likevel, alene for Allid ville ikke. Svømmehall og badstu med boblebad og tyrkisk dampbad til slutt er vår SPA hver onsdag, til 30 kroner for oss pensjonister. Samtidig innkjøp av ukens matvarer på vår favoritt Netto og grønnsaker på arabersjappe. Jeg kan fortelle at jeg aldri har vært i finere form under fasten. Merket det allerede når jeg våknet og ble klar over at mange gamle avfallstoffer nå var kastet ut og så skulle resten svettes ut en halv time i badstua. Vel hjemme sa jeg til Allis at jeg faktisk hadde lyst på en halvtimes joggetur, men det må jeg nok vente med. Følelsen av å ha blitt renere i kroppen kan ikke beskrives, men må oppleves. Tretti dager uten mat gjør en ikke utslitt, men piggere enn før fasten! Som bonus har jeg gått ned fra 120 til 100 kilo og vil ned ti kilo til før sommeren så jeg får en noenlunde brukbar "badestrandkropp" igjen. Allis hadde kokt buljong til meg med persillestrø og brennesle. Smakte herlig og så blir det vel en kopp nypete før kvelds. Trimsykkelen fikk hvile i dag.

 

Torsdag 31. januar
Ubønnhørlig siste fastedag. Som før sagt, jeg skulle gjerne fortsatt en uke eller to til, for det er nå jeg begynner å kjenne hva en fastekur kan gjøre. Sto opp til fortsatt vintervær med 7 minus og kjente at formen om morgenen er blitt bedre, letter liksom og ikke bare på grunn av vekttap. Fyrte i peisen og slappet av ved pianoet en halvtime. Ryddet så sammen noen saker som skulle kjøres ned til galleriet. Der var alt som det skulle. Hjemme igjen utpå ettermiddagen og tenkte på at jeg nå skulle bryte fasten. Det må gjøres forsiktig, da magen har ligget i dvale. Okay da, ikke helt, for suppe og buljong har den ekspedert titt og ofte, men ingen fast føde. Jeg har startet med 3-4 svisker og jeg ble lemster i kjeven av å tygge. En time etter smakte jeg på en liten salat Allis hadde mikset, med eddik og olje. Nydelig. Og en stund etter det smurte jeg en halv skive grovbrød med honning. Tygget godt og svelget. Tok også en probiotika-tablett for å speede opp tarmfloraen fra starten. Så nå er jeg i form til å spise igjen og gleder meg til frokost i morgen og reker og kylling til kvelds. Takk til deg som fulgte denne bloggen og velkommen etter hvis du tør.

ROALD DANIELSEN                
   

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Ellen Leson | Svar 27.05.2019 21.59

Tusen takk for svar, da fortsetter jeg😊

ROALD DANIELSEN | Svar 27.05.2019 21.22

Tynn suppe er veldig bra under fasten. Brenneslesuppe er ypperlig og bryter ikke fasten, men forsterker renselsen.

Ellen Leson | Svar 27.05.2019 11.31

Takk for svar;) et spørsmål til.., jeg har hatt en kopp med brenneslesuppe et par kvelder nå, så lurer jeg på om jeg har brutt fasten da?

ROALD DANIELSEN | Svar 26.05.2019 07.10

Tror mer bevegelse må til og drikk nok væske, selv om det høres rart ut. Hevelse kommer neppe av fasting. Vet for lite om deg, snakk heller med lege.

Ellen Leson | Svar 25.05.2019 23.38

Hei. Er på fastedag 11. Har fått hevelse i begge ankler og legger. Hva kan det komme av tror du? Lurer på om jeg må avbryte. Takknemlig for svar.

Ingrid De Long | Svar 08.02.2019 15.53

Tusen takk for inspirasjon! Har du noen erfaring med at folk med astma/allergi har gode resultater med faste?

ROALD DANIELSEN 09.02.2019 09.47

Ikke personlig, men har hørt at faste hjelper fordi kroppen er overbelastet og må renses. legene tyr heller til medisin som betyr penger.

Rita Jane Gulliksen | Svar 18.01.2019 09.02

Åmål ja... der er jeg hver sommer på bluesfestival. Blir mitt 19. år i år.. Og så har jeg 2 spørsmål. Slankepulver? Hvorfor det? Hvorfor ikke spise lavkarbo. ?

ROALD DANIELSEN 18.01.2019 12.20

Slankepulver er bra og en mellomting mellom vann og fast føde. En ukes test for meg. Lavkarbo blir det siden og gleder meg til stekt bacon og egg

Thomas | Svar 09.01.2019 20.33

Hei, tar du noe ekstra vitaminer/mineraler under fasten?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 06:38

:Lars Erik Hærnes. Sender ingen dokumenter til folk jeg ikke husker å kjenne eller vet motivet til

...
25.10 | 11:41

Hei Roald Danielsen,
Vennligst få oversendt meg den dokumentasjon du mener å besitte ifb med hans iflg deg forfalskning av kunstverket Drømmen 1957

...
27.05 | 21:59

Tusen takk for svar, da fortsetter jeg😊

...
27.05 | 21:22

Tynn suppe er veldig bra under fasten. Brenneslesuppe er ypperlig og bryter ikke fasten, men forsterker renselsen.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE