MIN FASTEBLOGG 2019

EN KOPP TE OG NOEN BIBEL-ORD PASSER TIL FASTEKUREN SOM ER EN GAMMEL RELIGIØS HANDLING Å TA VARE PÅ

SOM I JANUAR MÅNED 2014, 2015, 2016, 2017 OG 2018 VIL JEG OGSÅ I 2019 FASTE HELE JANUAR MÅNED. IKKE FOR Å SLANKE MEG, MEN FOR Å AVGIFTE KROPPEN. KILOENE SOM FORSVINNER ER REN BONUS

 

 

Tirsdag 1. januar
Og det ble aften og det ble morgen, første dag. I går var det nyttårsaften og nå er det første dag i januar og et helt nytt år. Med dette lille streif av et bibelvers, innledes denne bloggen som skrives for å oppmuntre flere til å erfare at faste er en eldgammel metode for å rense kropp og sjel. Denne første dag blir som alle andre dager, men jeg blir sulten til kvelden, både i dag og i morgen. Bare vann å drikke i dag og en kopp te uten sukker i kveld. Etter tre dager forsvinner sultfølelsen og magesekken slår seg til ro med at den ikke får noe på en stund. Med viljestyrt bestemthet har min hjerne tatt kommandoen over magen og lovet at når fasten er over, vil det komme mat igjen. Derfor er faste annerledes enn sult, når hjernen ikke vet om kroppen får mat eller ikke. Sult kan føre til panikk, men ikke faste, så jeg gleder meg til den gode følelsen dette gir meg. Etterhvert får du vite mer om fasting og hvordan dette føles dag for dag. Sto sent opp i dag og ingen frokost. Gikk i stedet 20 min på trimsykkel. En god følelse selv om jeg er sulten. 

 

Onsdag 2. januar
Våknet i dag til fint vintervær, 4 minus og sol. Startet med en kopp sitronvann og flere glass vann utover dagen. Hadde tenkt å gå i svømmehall og badstu i dag, men var for lat og fyrte opp peisen i stedet, løste sudoko i sofakroken og deretter min daglige halvtimes pianoøvelse. Sultfølelsen er dempet, men til stede og under kontroll. Gikk 20 min på trimsykkel i dag også, noe jeg vil satse på hver dag under fasten. Samt badstu hver onsdag, som ellers bortsett fra i dag. Kjøleskapet er nesten tomt, da vi planmessig spiste det vi hadde før nyttår, med gravlaks og reker nyttårsaften med hvitvin og helt til slutt litt frukt. Ikke noe kraftig mat før fasting nei, det kan bli problem. For denne maten ligger lenger i tarmen enn ellers. Det blir mye vann og te, men av og til skal jeg lure til meg litt buljong og syltynn tomatsuppe (en del tomatjuice og 5 deler kokende vann). Etter en uke blir man nemlig lei av bare vann. Derfor mye bimmelim og lite bommelom akkurat nå, men det vil endre seg. Og det er da man merker at renselsen er igang som gir den ekstremt gode følelsen jeg har fortalt om.

 

Torsdag 3. januar
Oh shit... tenke jeg og måtte springe på do tidlig på dagen. Da kom tre dagers gammel bommelom. For når fasten begynner, stopper peristaltikken, eller går langsomt. Noe annet karakteristisk er hodepine, men denne går over etter noen dager. Mange kan derfor tro at det er skadelig å faste. Men sannheten er at når gammelt avfall etter forbrenningen farer rundt med blodstrømmen, lagres de i cellenes depoter. Noen steder blir det litt for mye og en betennelse oppstår og skaper en sykdom som får navnet etter han som oppdaget den. Under en faste blir det ingen næring ut til cellene, som i stedet slipper lagret avfall på molekylnivå ut i blodstrømmen. Dette følger strømmen rundt og i de tynne blodårene i hodet kan det av og til bli litt trangt, derfor hodepine. Avfallet kan komme ut flere åpninger, penis, rectum og huden. Svetting er derfor også viktig og er grunnen til at jeg liker badstu. Trim er også viktig, derfor vil jeg ut og gå tur eller ta trimsykkelen. Som også i dag, 20 min. tråkking. Vekslet ellers med vann og te i dag og en kopp tomatjuice til kvelds.

 

Fredag 4. januar
Muslimene har sin fastemåned som kalles Ramadan. Min fastemåned heter Januar og er på samme tidspunkt hvert år, mens Ramadan beveger seg baklengs på vår kalender. Jeg valgte vinteren, for da er jeg minst opptatt. Når man faster, har man lav forbrenning og fryser lett. Men jeg fyrer i peisen og har varme klær. Hodepinen har gitt seg og jeg har vært på do to ganger på firedager, slett ikke verst. Men nå begynner selve renseprosessen så det kan kjennes. Blodet frakter ingen mat og henter i stedet avfall. Gammelt lager av avfall fra kroppens milliarder av celler blir tatt med ut. En celle er så liten at om du legger 200 etter hverandre, så blir det en millimeter. Likevel har hver celle et depot for avfall, et lite kraftverk og energilager med mere. For å skylle ut avfallet trenges mye vann, minst 2 liter om dagen, helst mer.  Hver celle i muskler og bein og indre organer er med på dette og er grunnen til den gode rene følelsen etter en faste. I dag ryddet vi litt i kjelleren, et rom skal innredes til ekstra gjesterom. Ellers var menyen vann, sitronte og tomatjuice. 20 min. på trimsykkel og en god dusj. En enkel og grei dag altså.

 

Lørdag 5. januar
Jesus fra Nasaret fastet i 40 dager. Jeg har hørt noen faste i tre måneder. Lenger enn det er vel ikke tilrådelig. Men langfaste er helt naturlig og veldig helsebringende. For det gjelder å få avfallet ut i stedet for å la det hope seg opp i muskler og ledd. Selv faster jeg i en måned, men jeg har prøvd å faste i 40 dager for et par år siden. Ikke noe problem. Når den siste dagen kommer, føler jeg slik velvære at jeg gjerne kunne faste en stund til. Dette høres kanskje utrolig ut for deg som ikke har fastet noen gang. Men med fasten er det viktig å gjøre andre ting for optimal effekt. Først mye vann og annen drikke. Det er spylevæsken blodet trenger å tynnes ut med. Dernest mye frisk luft, for en del av avfallet kommer faktisk ut via lungene. Derfor har de som faster litt dårlig ånde. Og selvsagt mosjon, gjerne ute i friluft. En tur i skogen er topp. Men som meg nå på vinterstid, en trimsykkel holder. Sist men ikke minst, badstu. Svetting er veldig viktig, for like under huden samles mye skitt som vil ut. Tungmetaller, plantevernmidler, plastmolekyler, tilsetningsstoffer osv, men også naturlig avfall etter næringen som er forbrent ute i cellene. Husk at første forbrenningen skjer i munnen, deretter i magen og tarmene. Men det er for å få ut næringen som skal ut til cellene hvor også denne forbrennes som bensin ien bil. Eksosen må også ut og det skjer for det meste via lunger og svetteporer, En tur ble det idag til galleriet vårt i nabobygda. Det er vinterstengt, men må se til det. Vann og juice i dag og en kopp buljong til kvelds. Føler meg i toppform. 

 

Søndag 6. januar
Og engelen tømte vredens beger på jorden, i havet, i elvene og i luften, en apokalyptisk spådom som nå utspilles for våre øyne. Forgiftningen av våre viktigste elementer, så våre kropper fylles med farlige stoffer fra aluminium og kvikksølv til plastmolkyler og medisiner. Verdens vitenskap og industri har på hundre år gjort kloden nesten ubeboelig. I tillegg til våre kroppers evne til å rense ut avfall fra forbrenningen av det vi spiser, må det settes inn ekstra krefter for å fjerne farlige tungmetaller og miljøgifter. For ikke å dø av dette, må en spise rikelig antioksydanter som bær og frukt og drikke mye vann. Men det å faste er aller viktigst, for da er kroppens celler selv med på jobben. Allerede etter to-tre dagers faste kan man merke at renselsen er i gang, men denne følelsen blir bare bedre og bedre. Selv om man kan føle litt hodepine og kvalme i starten og at man blir en frysepinn. Når man vet om disse virkninger, blir man ikke redd for å faste, som noen er blitt og har avbrutt fasten. Dagen i dag har gått til litt pusling i kjelleren, pianoøvelser og sudoko, samt den daglige sykkeltrim og dusj. På do har jeg ikke vært på flere dager, men det kommer nok.

 

Mandag 7. januar
Mennesket lever ikke av brød alene, sier et kjent bibelvers, men av hvert ord som går ut av Guds munn. Ingen kan benekte at vi alle har et indre liv, bevisstheten som er vår åndelighet. Denne kraft gjør at hvis vi vil noe sterkt nok, så får vi det til. En gudegave altså, som det går an å utnytte enda mer. Men da må en tro at Gud finnes. Hvis ikke får en litt mindre av denne kraften. Og når det gjelder faste, kan man oppnå gode resultater selv om man ikke tror på Gud. Men som fastende får man innsikt i kroppens vidunderlige sammensetning og evne til å rense seg selv. Velbehaget etter fasten tyder på at noen har konstruert dette fenomenet med tanke på lykke og velbehag. Universets urkraft er en anerkjent entitet, som mange altså kalles Gud. Ikke for å drive religiøs propaganda, men jeg synnes dette aspekt hører med i denne sammenheng. Faste er en gave vi alle burde benytte oss av minst en gang i året, som en viktig vårrengjøring. Så i dag gikk tiden for meg til pusling i kjelleren, pianoøvelser igjen og sudoko. Litt kjedelig kanskje, men å skrive denne bloggen liver dagen opp. Bare vann, juice og te i dag også. Skar opp litt brød til fuglene, så det ikke skulle begynne å mugne. Og selvsagt 20 min. på trimsykkel. Litt mindre kraft nå, men skal prøve tiden ut. Ellers  har jeg det topp. 

 

Tirsdag 8. januar
Klokka er halv ti på kvelden og først nå har jeg tid til å skrive dagens blogg. Så idag har det vært riktig travelt. Et lass varer hentet og levert til galleriet som skal åpnes 1. mars med ny utstilling. En handletur i butikken, men ikke matvarer. Så ble det hjem igjen til peiskos, trimsykkel, dusj og varm buljong. Åpnet et brev fra en venn som måtte besvares. I butikken så jeg på mye god mat som ikke fristet meg, fordi jeg er bestemt på å faste ut måneden. Derimot kunne jeg kjenne den behagelige følelsen av velvære på gunn av at mye avfall nå er borte. Slipt vekk av blodstrømmen, hvis røde og hvite blodlegemer er innstilt på å hente ut i steder for å bringe inn. Som en elv sliper bort lag på lag av jord og leire. Graver seg dypere og dyper ned i lagene av gamle isolerte sykdomsstoffer som kan kjennes idet de vekkes til live og tvinges ut. Det er grunnen tilat man under en lengre faste kan oppleve gamle smerter på steder man trodde var helbredet. Men disse varer bare en dag eller så, før det graves videre og nye ting kommer frem før de tvinges ut. Det har som vanlig gått på vann og juice i dag også og ingen fast føde. Blandet eplejuice og farris, men det var litt for søtt for meg nå. Skal snart legge meg, men må ha et par glass vann først og en sudoko i sofakroken.

 

 

Onsdag 9. januar
Første dagen på lenge jeg følte det var skikkelig vinter. Fire minus og 10 cm. snø. Det knirket når jeg gikk til bilen. For i dag skulle vil til Åmål og svømmehall med badstu. Ekstra herlig når man faster, men ellers er vi der hver onsdag. Samt at vi handler saker og ting, for her er flere butikker enn i Bengtsfors. Jeg kjenner hvordan blodet sliper av lag på lag av slagg. Ikke fra fordøyelsen, men forbrenningen av næringen ute i cellene. Her forbrukes proteiner, kullhydrater og vitaminer med mere. Også fra denne forbrenning blir det avfall, altså i tillegg til det som forsvinner ut gjennom tarm og urinvei. Avfallet fra cellenes forbrenning er skadelig for kroppen dersom det ikke kommer ut. Fasten setter ting i sving så dette blir gjort, og er grunnen til at folk som faster er mindre syk enn de som ikke faster. Men svette er viktig i denne prosessen. Derfor sies også at den som svetter mye, lever lenge. Så det er viktig også å drikke mye væske. Minst to liter daglig, helst mer. Etter å ha kommet hjem fra Åmål, fikk jeg beskjed om å fyre i peisen og etter det ble det buljong og en sudoko. Er litt trett etter badstua, og gleder meg til senga.

 

Torsdag 10. januar
Det er ganske utrolig at man kan være uten mat i ti dager og likevel ikke føle sult. Det er som før nevnt bare de 2-3 første dagene som er verst. Men etter det kan man føle seg tom i magen med velbehag. Særlig fordi kroppen og hjernen samrbeider om å rydde opp i gammel skitt og få den ut. Dette er viktig for kroppen for at den skal operere optimalt, noe den hele tiden tilstreber bevisst og ubevisst. På molekylnivå foregår en aktivitet av imponerende dimensjon. Hver eneste celle er med på prosjektet. Alle rydder og renser sin egen lille flekk, dytter avfallet ut i blodstrømmen som tar imot og frakter det videre og ut i en av kroppens fire utgangsdører. Man kan kjenne at dette foregår om man konsentrerer seg nok. Lettheten og velværet stiger for meg hver dag som går og jeg gleder meg til alle dagene som gjenstår. Jeg går ned 5 kilo i uka, men det er bonus. God helse ved faste og renselse er viktigere, men henger selvsagt sammen med vekten som ikke må være for stor. Jeg veide 120 og vil komme ned i 100, og jeg vil fortsette etter fasten med slankepulver en tid. Men så kommer sommeren. Spørsmålet blir da om jeg klarer å holde dietten når det skal grillers og koses i hagen. Det får stå sin prøve, for neste år skal jeg faste igjen. Men det er jo et år til.

 

Fredag 11. januar
Så kom mildværet igjen og tror det blir en jojo-vinter. I alle fall ikke som før og kan være like bra. For oss som faster er mildtvær fint, for med 20 minus blir det en prøve å holde ut. Ingen forbrenneing, ingen varme. Men vi har varme klær. Samme diett i dag, mye vann, juice, buljong. Hvor mye jeg må drikke, viste bøtta som jeg tisset i og målte rundt to liter i døgnet. Hadde ellers ryddet frem diverse varer som i dag ble kjørt ned til Långed. Galleriet skal åpnes 1. mars og byr da på både antikk og loppis i tillegg til kunst. Og selvsagt kaffe og vafler. Har god til til forberedelser ennå, plakater skal lages og henges opp. Det blir neste måned, Men i dag kjøpte jeg materialer til flere hyller i kjelleren som skal snekres i morgen. Fikk besøk av et vennepar som savnet oss. Jeg sa vi fastet og ikke kunne by på så mye, og det var okay for det var oss de ville se. Hyggelig med gode venner. Fortalte hvordan vi følte det, at vi ble fort slitne, men var i toppform. Så var det kveld og trimsykkel, dusj og sitronte før natti natti.

 

Lørdag 12. januar
Sov ikke så godt i natt og sto derfor sent opp. Godt å kunne gjøre sånt når en ikke har noen plikter. Jeg tror både kroppen og hjernen kan være litt uroet av alle stoffene som farer rundt med blodstrømmen og kanskje er så på vakt at hjernen ikke kan slappe helt av, altså bevisstheten. Ellers jobber jo hjernen som den vil med det ubevisste. Jeg er halvveis i kuren min og er i full sving med renselsen som jeg likevel ikke tror blir komplett etter 30 dager. For vi får så mye mer skitt i oss nå i forhold til før. Som nevnt er plast og tungmetaller og andre miljøgifter å finne over alt i mat og vann og luft. Kampen mot giften er hard, men går an å klare. Faste er bare ett våpen. Men antioksidanter er også til hjelp. Stoffer i frukt og bær som fanger opp giften og fører den ut. Ville bær er best og blåbær er på toppen. Men det blir senere og vi har i fryseren. Merkelig følelse i magen som er som en liten ball luften er gått ut av. Et slags sug, men ingen sult. Er sikkert også i ketose, at kroppen bruker fettet som energi når den ikke få sukker. Har gått ned ti kilo siden start og vil ned ti til. Etter det skal jeg over på slankepulver, men det blir et annet prosjekt, for nå skal jeg først og fremst få ut masse gammel skitt. I dag snekret jeg hyller i kjelleren. Det vanlige å drikke, minst ti liter og 20 min. på trimsykkel samt en herlig dusj. Fin dag i dag.

 

Søndag 13. januar
Sto opp til "frokost" i 9-tiden, et glass vann med en halv teskje bikarbonat (natron) som alkaliserer kroppen. De fleste av oss har et altfor høyt syrlig miljø i kroppen, hvilket er grobunn for sykdom. Lav ph-verdi er syrlig og høy ph-verdi er alkalisk. Best er 7-7,5 ph. Bikarbonat er billig helsekost, men også potetvann er bra for alkalisering. Kreftceller slutter f.eks. å vokse i et sterkt alkalisk kroppsmiljø.  Utover dagen ble det nype-te og vann, vann og atter vann. Kjenner en økende velvære, men også mindre smerter som minner meg om gamle betennelser som skrapes frem og kommer inn i blodstrømmen. Har vært litt trett i dag, det skulle bare mangle med 14 dager uten mat. Likevel var jeg i kjelleren og snekret på hyllene igjen. Kom opp til buljong og sjekket nyhetene på data'en. Paris er en slagmark. Men unnskyld meg nå, for nå skal jeg på trimsykkelen før jeg tar en dusj. Så tar jeg kvelden.

 

 

Mandag 14. januar
Halvveis i mål, to uker unnagjort og formen er helt fin. Av og til litt småverk her og der, men det skyldes alt avfall som farer rundt i blodet og kan henge seg opp litt. Men så slipper det og alt er bra igjen. Det gjelder å vite hva som foregår når man faster, da blir man ikke så redd at man bryter fasten. Man kan også bli svimmel om man f.eks. reiser seg opp litt for fort. Men da er det bare å sette seg igjen og samle nye krefter og ta det langsomt. Mange småplager forsvinner når man faster. Man sulter ut bakterier og betennelser som må ha næring for å leve. De hvite blodlegemene får overtaken og kapsler stoffene inne som lagres et sted dersom de ikke kastes ut. Når man spiser hele tiden, blir det liten tid til å frakte søppel. Selv alvorlige sykdommer dempes ved faste fordi kroppen ruster opp sitt forsvar. I dag fraktet jeg en del varer til galleriet igjen og kjøpte flere materialer til bruk i kjelleren. Men så var dagen slutt og jeg var trett. Tynn tomatsuppe til kvelds etter en tur på trimsykkel og en god dusj.

 

Tirsdag 15. januar
Allis brøt fasten i dag etter to uker, men det hadde hun bestemt, I en uke fremover skal hun bare gå på slankepulver. Men jeg fortsetter ut måneden som jeg har gjort de siste seks årene. Følelsen er lettelse inne i kroppen, men også utmattelse. Spesielt i dag som jeg har jobbet i kjelleren så lenge at jeg droppet trimsykkelen for en gangs skyld. Jeg måtte ta mange pauser og sette meg ned, skulle bare mangle. Koset meg ved peisen og ved pianoet. Eneste problemet er at jeg ikke har vært på do på en uke. Neida, ingen fare, det kommer nok. Det er jo ikke noe der inne bortsett fra gamle døde celler og avfallet fra rengjøringen. Natron er rene såpa i tarmen og feier med seg og gjør samtidig kroppen alkalisk slik at sykdomsbakterier ikke liker seg. Har slitt med bihulebetennelse i mange år, men fastekuren holder den i sjakk. Kjenner av og til litt kvalme pga produksjon av galle uten å ha noe å bruke den til. Men det går fort over. Siden start har jeg gått ned 12 kilo, men det er bonus. Regner med å gå ned like mye de siste to ukene og vil fortsette med slankepulver en uke til. Så skal jeg ned i 90 kilo fra 120) og begynner å glede meg til sommeren.

 

Onsdag 16. januar
   

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Thomas | Svar 09.01.2019 20.33

Hei, tar du noe ekstra vitaminer/mineraler under fasten?

ROALD DANIELSEN 10.01.2019 07.05

Det beste er å avstå fra all næring under fasten, for da kommer kroppens celler i rengjøring-modus. Men etter fasten er det bra, også med probiotika

Thomas | Svar 05.01.2019 19.40

Hei, takk for god inspirasjon og at du deler din kunnskap. Er på en full vann faste hvor målet er 2 uker nå i første omgang.

ROALD DANIELSEN 06.01.2019 10.55

Dette kommer du neppe til å angre. Lykke til

Lisbeth | Svar 17.02.2018 14.52

Hei.
Du skriver juice under langvarig faste. Vil det si at man kan lage sin egen juice av grønnsaker og frukt og drikke dette under fasten?

ROALD DANIELSEN 18.02.2018 07.16

Hjemmelaget er best, uten sukker må det være. Det finnes grønnsakjuice å kjøpe, som i fastepakker

Rolf Vallestad Sunde | Svar 05.02.2018 22.50

Når du drikker juice ++, vil ikke da fettforbrenningen stanse opp? Ellers takk for en kjempeflott dagbok. Er i gang med min tidagers vannfaste.

ROALD DANIELSEN 06.02.2018 09.39

Ikke drikk "kjøpe-juice" med mye sukker. Fettforbrenning kan hemmes, men ikke stanse. Bare vanner best, men av og til godt med litt smak

Sølvi Åsvik | Svar 10.06.2017 20.04

Interessant å lese. Lroppen, og spesielt hjertet, trenger vel salt for å funke optimalt ? Hvor mange kilo gikk du ned i vekt på de 29 dagene ?

ROALD DANIELSEN 10.06.2017 20.25

Vekttap ved faste er bonus, gikk ned 15 kilo, men faste er for å rense kroppen og det føles godt

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.01 | 07:05

Det beste er å avstå fra all næring under fasten, for da kommer kroppens celler i rengjøring-modus. Men etter fasten er det bra, også med probiotika

...
09.01 | 20:33

Hei, tar du noe ekstra vitaminer/mineraler under fasten?

...
06.01 | 10:55

Dette kommer du neppe til å angre. Lykke til

...
05.01 | 19:40

Hei, takk for god inspirasjon og at du deler din kunnskap. Er på en full vann faste hvor målet er 2 uker nå i første omgang.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE