MIN FASTEBLOGG 2018

EN KOPP BULJONG BLIR ENESTE LUKSUSEN UNDER MIN FASTEKUR SOM ELLERS BESTÅR AV MYE RENT VANN OG TE

SOM I JANUAR MÅNED 2014, 2015, 2016 OG 2017 VIL JEG OGSÅ I 2018 FASTE HELE JANUAR MÅNED. IKKE FOR Å SLANKE MEG, MEN FOR Å AVGIFTE KROPPEN. KILOENE SOM FORSVINNER ER REN BONUS

Mandag 1. januar
Endelig er dagen kommet som jeg har lengtet etter. For femte år på rad skal jeg faste hele januar måned. Etter en festlig nyttårsaften med stekt and og tilbehør sammen med gode venner, sier det seg selv at jeg den første dagen i det nye året ikke kan hoppe rett på fastekuren. Jeg må forberede magen på det som kommer og inntok en enkel frokost og avslutter i kveld med litt frukt og en kopp sitron-te. Magen og tarmene er fulle av ting som må ut innen et par dager før den underlige renseprosessen setter inn. Den som gir velvære langt ut i fingertuppene og som jeg virkelig gleder meg til å oppleve. De første tre dagene vil jeg være sulten, men etter det går magen til ro og hele kroppen i et helt annet modus. Og dette skal jeg forsøke å beskrive litt om for hver dag som går. Hvis du vil vite hvordan langfaste virker og at det slett ikke er farlig, kan du følge med på denne bloggen.

 

Tirsdag 2. januar
Og så var det første reelle fastedagen. Uheldigvis pådro jeg meg en liten forkjølelse lille nyttårsaften og så sang vi på selve nyttårsaften og dermed ble det litt sår hals på meg. Men faste hjelper godt på slike småproblemer og går over på tre dager, som vanlig. Startet dagen med en kopp blåbær-te og midt på dagen en til. Forkjølelsen gjorde meg til en frysepinn, men det er også effekten av fasten, fordi forbrenningen minskes. Det tar også lenger tid å få ut maten jeg spiste nyttårsafen, kanskje 4-5 dager, men deretter er vi i gang. Har ikke merket noe spesielt enna, bare at magen rumler litt. Men da tar hjernen over og gir magen grei beskjed, ikke noe mat nå. Det psykiske spiller stor rolle, for når man vet man har mat, oppstår ingen panikk som det kan gjøre om man ikke har mat og ikke vet om man får tak i heller. Det er forskjellen mellom sult og faste. Mental kontroll under renselsen. Senere i kveld skal jeg ha en kopp te igjen. Hadde jeg ikke vært litt forkjølet skulle jeg drukket mer kaldt vann, men det får vente.

 

Onsdag 3. januar
Våknet tidlig og til null grader og ingen snø. Mildvær, men likevel en frysepinn som man blir når man faster. Det andre som slår inn, er hodeverk, som kommer av at blodårene trekker seg sammen og bremser blod til hodet. Jeg var forberedt på det og gjorde ikke noe. I ettermiddag var verken borte. For noen kan det vare en dag eller to, men er ikke farlig og noe å bry seg om. Nå tidlig i denne bloggingen vil jeg dog nevne at folk med spesielle sykdommer som krever medisinering, bør snakke med lege først. Høyt blodtrykk synker fort ved faste, etter en uke kutter jeg selv ut pillene mine. I dag inntraff dessuten et annet interessant fenomen. Gammelt slagg slipes bort med blodstrømmen og gir en følelse av at gamle smerter dukker opp noen timer og forsvinner igjen. Jeg har hatt en verkefinger som i dag plutselig verket litt igjen. Jeg er forberedt på at andre gamle slaggstoffer fra tidligere plager kan komme frem igjen. Men det er kun fordi disse gamle stoffene ikke forsvant helt og er blitt stuet bort, men som nå renses ut igjen. Fra tidligere fastekurer husker jeg 6-7 gamle smerter som kjennes en kort tid og som altså er gammel gift som feies ut i blodstrømmen. Jeg tror at faster man lenge nok, vil alle disse forsvinne ut i potta eller i badstua. I dag har det kun vært vann, sitron-te og buljong på meg. Jeg kjenner sultfølelsen fordi magen vrir seg, men i morgen er jeg nok i normal fastemodus.

 

Torsdag 4. januar 
Det kan høres helt problemfritt å faste, hvilket er feil. Jeg har allerede nevnt hodeverk og frysetokter, samt mindre smerter her og der. Men alt dette har en naturlig årsak og må påregnes. Noen avstår å faste på grunn av dette og går derved glipp av den veldig gode følelsen når en renselse er over. I dag kjente jeg meg litt kvalm og uvel. Dette hører også med fordi kroppen produserer galle og andre stoffer som ikke kommer til nytte og derfor kan gi slike følelser. Men alt dette negative går over etter noen dager, for da starter selve prosessen. Hemmeligheten ligger i blodets ferd rundt i kroppen, til hver eneste lille celle. De røde blodlegemer er som små transportvogner på et malmtog. Først og fremst for å bringe næring ut til cellene, dernest for å ta med seg avfallet. Når det ikke er mat som skal transporteres, blir det god plass til søppel i vognene. Hjernen styrer denne prosessen og blodcellene lystrer ordre. Beskjeden starter med individets frie vilje som bestemmer over hjernen og som gir ordren videre: Nå blir det ingen mat på en stund. Resten går av seg selv for vognene kjører tomme rundt og rundt og blir lesset fulle av gammel skitt. Slik foregår prosessen sagt med enkle ord. Men mer kommer senere. I dag sto jeg også opp til null grader og lurer på hvor det blir av vinteren. Men jeg fryser jo lett, så det ble bare varme drikker på meg i dag; Sitron-te, blåbær-te og litt tomatjuice med kokt vann.

 

Fredag 5. januar 
En kuldegrad i dag morges, merkelig mildt, men jeg synes det var kaldt. Hodeverk og kvalme er over, men er fortsatt iskald og må kle på meg. Var på do for første gang siden i fjor, og det kom bare noe småtteri. Blir nok mer siden, bløtt og illeluktende, for dette er ikke fra det jeg har spist, det er avfall fra cellene. Leste ellers noe interessant i går om fordeler med faste jeg ikke visste: Ny forskning viser at faste forbedrer hjernen og hukommelsen ved at det faktisk dannes nye hjerneceller! Dette bør granskes videre, for i min alder av over sytti år, merker jeg at glemsomheten haler innpå. Rapporten sa at blåbær også er superbra for å forbedre hukommelsen. Jeg er snart ferdig med første uka og over helga skal jeg ta badstu, hvilket er et viktig tiltak for utrenskningen. Avfallet kommer nemlig ikke bare i form av bimmelim og bommelom, men også via svetteporene. I dag har alt vært lettere og jeg var i butikken for å kjøpe et Sudokohefte og sånne vitamin-C-tabletter som bruser i vannglasset. Det smaker friskt og varierer fra te, buljong og bare vann.

 

Lørdag 6. januar 
Her sitter jeg i kveldinga og nyter en kopp hjemmelaget buljong med litt brenneslestrø. Hjemmelaget begge deler, for i går kveld kom naboen inn med et par kilo kjøttbein av rådyr. Kokt i hele natt ble det en herlig buljong tilsatt også litt krydder. Mye bedre enn terningene man kjøper. En kald dag har det vært, minus 8 sist natt og minus 5 i dag. Brrrr. Men jeg kler meg godt og fyrer i peisen. Spillere litt piano og gitar og løser Sudoko. Men ser også på YouTube om hva som skjer i USA akkurat nå og det er visst ikke småtteri. Det er mye uro rundt omkring nå, så jeg trekker meg inn i min lille verden og tenker på fastekurens velsignelse. Kjenner allerede at velvære sprer seg paralelt med at gammelt avfall i cellene kjøres ut via blodbanen. Ikke mer hodeverek, men tidvis litt romling i magen. Av og til en liten fis, men må da passse opp. For, som en venn av meg sa da han fastet, plutselig kan det komme en teskje med bløtt. Litt Farris smakte godt i dag for å variere litt i væsketilbudet. En kopp kaffe også, med litt fløtepulver. Men ingen fast føde, nei. I morgen skal jeg begynne å trimme på sykkelen i kjelleren og kanskje snart en joggetur ute. Kanskje neste onsdag, før badstua.

 

Søndag 7. januar 
Tolv minus, endelig vinter, men håper våren kommer uti februar, så jeg kan komme ut i hagen og gjøre klar for årets grønnsaker og krydder. Herlig å drømme! Det er viktig å puste dypt under faste, for mye "eksos" etter forbrent avfall slenges ut den veien. Dårlig ånde oppstår på grunn av renselsen. Fishermans Friend hjelper, så andre ikke sjeneres. Sist natt sov jeg godt og tror det er fordi jeg har fått ut den verste haugen av gammel skitt. Men mye "finsliping" gjenstår. Gamle helseplagers avfall og latente bakterier kan ha gjemt seg og jages, stritter litt imot så man kan kjenne små stikk av smerter her og der som går fort over. Kjenner ingen sult lenger og drikker kun væske. For å tøyle kvalmen som av og til kommer, tar jeg et glass vann med Molkosan eller eplesidereddik. Har vært inne hele dagen, fyrt i peisen, spilt piano, løst sudoko og lest på nettet om hva som skjer i USA og hva Donald Trump holder på med. Han holder på å "drain the swamp" hva nå det kan bety. Gleder meg nå til et glass tynn tomatjuice med pepper. 

 

Mandag 8. januar

Å gå på do i disse faste-tider er litt spesielt. Det som kommer ut er, tynt, okergult og illeluktende. Slik vil det være en uke til. for så å "normaliseres" igjen. Da har størsteparten av grovrensen blitt gjort. Den som går dypt inn i hver eneste lille celle og henter lagret avfall. Blir ikke dette gjort av og til, blir det som når lagret søppel i huset ikke blir fjernet. Ikke bra. Denne renselsen kjennes som en behagelig befrielse som absolutt kan anbefales. Men kanskje ikke kun ved noen dagers faste. Prøv derfor en riktig lang faste på minst to uker, eller aller helst en måned eller mer. Bare man har nok å tære på, altså fett og ikke bare tynne muskler. For etter at ditt indre jeg har brukt opp matlageret (fettet) tæres det på musklene, som ikke må¨skje. Tynne folk må derfor ikke faste så lenge, men sånne som meg på over hundre, kan faste lenge og ha godt av det. Det eliminerer mange slags bakterier som trives i gammelt avfall. Var ute en tur i dag og sjekket våre to kunstgallerier i nabobygda under vinterdvalen og kom hjem til en god kopp kaffe med fløtepulver. Ellers var det buljong og te. I kveld skal jeg ha tomatjuice og en sudoko. Og som alltid, et stort glass vann før jeg  hopper i seng.

 

Tirsdag 9. januar
Nok en vinterdag med null grader eller der omkring og tenker på en kamerat som sier at det med klimaendring bare er noe tull. Tregrensen flytter seg nordover liksom polarsirkelen og folk flest forstår visst ikke at det er jordklodens skråstilte omdreiningsakse som forandrer seg? Sånne ting tenker jeg mye på her jeg driver å faste og derved sies å skal kunne tenke klarere. Hvis alle fastet en gang i året, ville man kanskje løse flere problemer enn hva som skjer med klimaet. Å tenke klart er en positiv side av fasten. En negativ side er at ens egen smak i munnen kan bli verre og bare vann smaker etter hvert mindre godt. Men dette er altså effekter av at kroppens handtering av dens avfall, tungmetaller, miljøgifter og annet slagg. I morgen skal jeg fortelle mer om kroppens eget avfall. Dagen har ellers bestått av det samme som før og lite nytt bortsett fra det jeg ser på YouTube, usensurerte nyheter og selvsagt iblandet propaganda som jeg selv må sortere. Meget interessant hva som  skjer i USA nå og som ikke nevnes i vanlig media. Ting der borte kan få oljeprisen i været og stoppe transporten av varer til butikkene slik at mange tvinges til å faste. 

 

Onsdag 10. janauar
En tredjedel av fastekuren gjennomført og lysten til å fortsette er stor. Det burde si littom hva som skjer i kroppen når den får sjansen til å sette inn skurefilla! For mye slagg har blitt stuet bort mange steder i kroppen, muskler, ledd, organer, kjertler osv. som under fasten kjøres bort via blodbanen og dumpes i nyrer, tykktarm og svettekjertler. I dag var vi forresten i svømmehall og badstu i nabobyen Åmål, som bl.a. er kjent for Sveriges største bluesfestival om sommeren. Herlig å svette ut en halv time i badstua. Men på hjemturen skjedde det litt av hvert. En vindusvisker gikk i stykker da det begynte å regne. Men en snill mann på et bilverksted hjalp oss så vi kunne kjøre trygt hjem. Men det regnet på iskald vei, så det ble såpeglatt slik at selv piggdekk ikke var godt nok. Halvveis hjemme sto køen, en endeløs rekke røde baklys, bomstille. Etter en stund så vi blålys bak oss. Ikke bare en, men hele sju biler, polis, ambulanser og kranbiler. Dette ville ta tid. Vi snudde derfor og tok en stor omvei gjennom skogen på nesten en time ekstra, men så kom vi da hjem. Vet ikke hva som var skjedd, men sikkert ikke pent. Skulle sagt litt om kroppens eget naturlige avfall i dag, men det tar vi heller i morgen. Nå sitter jeg og nyter en kopp syltynn tomatsuppe og er gleder meg allerede til å komme i seng. Badstu gjør en ekstra trett. 

 

Torsdag 11. januar
Våknet tidlig, men sov godt i natt etter badstu i går. Et par minus og fortsatt en "fransk  vinter". Startet dagen med en kopp sitron-te og etter det vann og C-vitamintablett i vannglass. Nå til  kvelds en kopp tynn tomatsuppe, bestående av 4 cl. tomatjuice tilsatt kokende vann i et krus. Nydelig. Senere blir det vel en kopp te og et glass vann før sengetid. Nå er ellers magen kommet i bevegelse og er på do hver dag. Ikke så mye og veldig tynt. Kjenner i kroppen at ting skjer, og det er jo at modus er skiftet fra mat inn til søppel ut. Vi får i oss mye skadelig fra maten, tilsetninger og sprøytemidler. F.eks er vanlig skinke tilsatt nitrit for å gjøre den rosa og lekker. Ellers ville den vært grå, og da ville ingen kjøpt den, sa en produsent på TV. Hva behager? Skal folk ikke få vite sannheten fordi det kan skade salget? Nitrit er en skadelig gift som jeg ikke vil ha, og kjøper ikke skinke mer. Uansett, enhver forbrenning danner slagg og eksos som kan sette seg fast et sted i kroppen og gi en sykdom som har fått navn etter den som oppdaget sykdommen. Alt dette avfall må derfor ut av kroppen om sykdommer skal unngås. Derfor er faste så viktig, men også badstu og mye tid ute i frisk luft. Dårlig ånde ved faste er et bevis på at mye eksos kommer ut via lungene. Mosjoner, men ikke for hardt, da man ofte kan bli litt svimmel. Spesielt under en langfaste. 

 

Fredag 12. januar 
En fastekur og særlig langfaste over to uker, medfører en del opplevelser som har skremt mange fra å faste. Har man en alvorlig sykdom og må ta spesielle medisiner, bør man i alle fall snakke med legen først. Men generelt har alle godt av å faste for derved å rense kroppen som man bare kan på denne måten. I begynnelsen kan man få hodeverk, svimmelhet, kvalme, men som er helt naturlig. Man kan få hjertebank og mageknip og selvsagt en sterk sultfølelse. Alt dette har å gjøre med det som skjer inne i kroppen og ikke noe å være redd for, bare man forstår hva som skjer. Og det er at blodcellene som ikke lenger frakter ut mat til alle kroppens deler, men i stedet "sliper" bort lag på lag av gammelt bortstuet slagg. Noe naturlig etter forbrenningen, men også rester av medisiner, tungmetaller, miljøgifter osv. vi får i oss. Kroppen har en unik evne til å nøytralisere slike gifter og stappe dem bort et eller annet sted for å ta seg av dette senere når det blir tid til det. Som f.eks. ved en fastekur. Denne nedsliping av lag på lag kaller frem gamle sykdomsfornemmelser som dog er kortvarige. Blodet blir fylt av søppel og påvirker selvsagt vår fysiske tilstand. Først er vi svake av for lite energi og så er blodet fylt av gift på vei vekk. Men innen det kommer til en utgangsdør, må det kanskje gjennom hjertet, og det er da det kan kjennes hjertebank eller andre forstyrrelser i brystet. Tarmene kan også fylles med mye giftig gørr og det kan knipe litt. Hvis det går tregt, mer enn 4 dager ute å være på do, må man ta klyster. Ellers går naturen sin gang og man føler seg virkelig som et nytt  menneske etter en fastekur. Selv om den bare skulle var 3 dager eller en uke. Var ute en tur i dag i det merkelig milde vinterværet, hvilket kjennes godt og har gått på vann, te, tomatjuice i dag også.

 

Lørdag 13. januar
Uten mat i snart to uker og jeg føler meg i utmerket form. Litt matt bare og kan svimle hvis jeg reiser meg brått. Drikker mellom en og to liter væske i døgnet, vann, te, tomatjuice (tynnet ut i varmt vann), vann med eplecidereddik osv. Men ingen fast føde. Kan også ta en koppkaffe av og til for å få fart på magen. Denne lørdagen  var kjedelig, puslet med noen småsaker som skulle vært gjort for lenge siden. Følger med på nyheter fra USA som ikke nevnes i vanlig media. Trump er i livsfare, noen vil drepe ham for å få ham bort. Det nytter ikke med å anklage ham for landsforræderi eller andre klager. Nå har Julian Assange sluppet fri og vil hjelpe Trump mot hans fiender! Sånne nyheter liker jeg. Men jeg liker mest at vi mennesker lever et rolig og fornuftig liv og har det fint sammen. På lørdager pleier vi ha gjester eller går ut til noen. Men under fasten har jeg så dårlig ånde at vi må vente til fasten er over, om enda et par uker.

 

Søndag 14. januar
Jeg må tilstå at det smakte godt med en kopp kaffe  i morges. Det må ikke skje for ofte, så derfor bare av og til. Noe helt nytt jeg har begynt med ved denne fasten er å alkalisere kroppen. Mageinnholdet skal være syrlig, hvilket går av seg selv pga. magesyre og evt. syrlig drikk. Maten skal løses skikkelig opp. Men musklene skal være alkaliske altså motsatt av sure. Det er viktig å forstå balansen mellom syrer og baser for å beholde en god helse. Blir kroppen for sur, trives bakteriene. Ved å ta en teskje bikarbonat (som brukes i bakepulver) i et glass vann, får man dagens dose. Noen sier at man kan kurere mange sykdommer ved å alkalisere kroppen jevnlig. Men det er jo viktig å bli av med gammelt slagg, som jeg nå kjenner på meg selv er kommet skikkelig i gang. Halvveis i løpet nå, men kjenner ingen plager bortsett fra dårlig ånde og har derfor ikke så lyst til å være ute blant folk. Har småpuslet med ting og tang i dag også og følger fortsatt med på hva som skjer i USA hvor sjefen har beskyldt veldig mange for veldig stygge ting.

 

Mandag 15. januar
I dag måtte jeg innse at jeg hadde gjort noe galt. For jeg fikk plutselig vondt i hodet og ble litt kvalm. Tankene for frem og tilbake til jeg fant feilen. C-vitamintabletten! Flere dager undere fasten har jeg tatt både ett og to glass med denne friske drikken. Og i dag gjorde jeg det samme. Jeg drikker jo mye væske i løpet av en dag, så jeg varierer så mye jeg kan. Min favoritt er den syrlige brusende drikken. Jeg måtte lese det som står med liten skrift på embalasjen og fant forstsørrelsesglasset. Og der sto det, kun en tablett pr. dag. Dermed var jeg tatt i skjødesløshet og må betale med litt ubehag, men som sikkert er borte i morgen, for resten av ettermiddagen og kvelden skal det bare bli rent vann. Ellers kjennes effekten av fastenkuren i nesten alle kroppens deler frå topp til tå. Men den mye dypere utrenskningen er den som foregår fra nå av. Hver gang jeg aner ekkoet av en gammel plage eller smerte, vet jeg at blodstrømmen har slipt seg ned et stykke til i det gamle lageret av bortstuede fremmedlegemer som er kapslet inne og uskadeliggjort. Men nå skal de altså ut.

 

Tirsdag 16. januar
Endelig kom Kong Vinter med 20 cm tørr snø som er blitt 10 cm i løpet av dagen etter at regnet kom og som vil vare i to dager for så å fryse til igjen. Dette skal bli morsomt. Bilopprettingsbransjen kan gni seg i henda nå. Til tross for min 16 fastedag, måtte jeg ut og skuffe bilen frem, etter å ha laget gangvei frem til bilen. Det tok på, men kjentes godt. Når man jobber, kjenner man et sug i mellomgulvet som kommer av at energi hentes ut av fettet som er lagret. Dette føres på plusskontoen for bonus. For jeg faster jo ikke for å slanke meg, men for å rense kroppen. Og det kjennes nå så velbehagelig at jeg godt kunne tenke meg å faste hele februar også! Det lengste et menneske har fastet er rundt tre måneder. Så i tilfelle krise, så få ikke panikk om du ikke får kjøpt mat på noen dager. Men vann må du ha og kan ikke klare deg uten vann i mer enn tre dager. Etter det er du i livsfare. Jeg drikker når jeg er tørst, og det blir en drøy liter dagen. Men jeg vil ikke ha brustablett på en stund etter opplevelsen i går. Så det ble tynn tomatsuppe med tabasco til kvelds.

 

Onsdag 17. januar
Tekst kommer... 

 

   
   

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Sølvi Åsvik | Svar 10.06.2017 20.04

Interessant å lese. Lroppen, og spesielt hjertet, trenger vel salt for å funke optimalt ? Hvor mange kilo gikk du ned i vekt på de 29 dagene ?

ROALD DANIELSEN 10.06.2017 20.25

Vekttap ved faste er bonus, gikk ned 15 kilo, men faste er for å rense kroppen og det føles godt

Siv | Svar 08.01.2017 19.22

Hei! Spennende! Er selv på fjerde dags faste. Hva tenker du om tyggis? Unngå?
Magen lager mange rare lyder og avføringen er blitt tynn og grønn, er det normalt?

ROALD DANIELSEN 08.01.2017 21.25

Pga. dårlig ånde ved faste, tar jeg en Toy av og til. Avføringen kan bli gul eller grønn. Det er giftstoffer kroppen kvitter seg med

Gerd Brauten | Svar 06.01.2017 16.32

Hei.😊Begynte på 4 dagers faste i dag.Kan man spise et egg event en appelsin.?Om man føler seg svimmel og får hjertebank er det farlig?Bør man avbryte fasten?

ROALD DANIELSEN 06.01.2017 16.39

Svimmelhet, hodeverk og hjertebank kan skyldes lite sukker i blodet og er vanlige symptomer på førstegangs-fastende. Går snart over. Egg/appelsin OK i starten

Olaug Elin Hatlestad Marthinsen | Svar 06.01.2017 15.34

Hei. Jeg ville vannfaste I 5 dager eller 7, men måtte gi meg I går pga hjertebank. Hva kommer dette av? Og hvor kan jeg finne en god opptrapping plan?

ROALD DANIELSEN 06.01.2017 16.34

Ved faste samles mye kroppsavfall i blodet på vei ut. Hjertet kan reagere på dette, men et sterkt hjerte tåler slikt i en overgang. Spør også legen din

Bjørn Haugland | Svar 03.01.2017 22.26

Hei.
Jeg prøvde vannfaste for et par år siden, men ga meg halvveis på dag 3 pga hjertebank. Tenkte å prøve nå igjen. Men denne gangen ta tran og litt buljong

ROALD DANIELSEN 04.01.2017 22.36

Jesus fra Nasaret fastet i 40 dager da han var 30 år

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 16:03

Etter Fagervollen i Kr.Sand hvor jeg vokste opp. Min kone maler www.allis.no - Driver 3 gallerier i Bengtsfors. Kanskje lyst på en tur, i så fall velkommen

...
15.01 | 18:39

Hei, kan jeg spørr hvorfor FAGERVOLL?

Jeg skriver og maler selv

...
10.01 | 12:27

Meget interessant og selvfølgelig pirrer det til fortsettelse, - jeg er med!

...
16.09 | 05:37

Jeg har ledd meg igjennom en hel del . Har brukt natta til det, og lo så jeg vekte gubben 😂

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE