DEN SISTE OLJE

FOR EN TROENDE BETYR DEN SISTE OLJE TIDEN LIKE FØR ET MENNESKE DØR. FOR EN ATEIST BETYR DEN SISTE OLJE TIDEN FØR HELE VERDEN DØR

 

 DEN SISTE OLJEROALD DANIELSEN 2008

 

 

KAPITLER:

 

01 Den sorte kulen

02 Vokterens store drøm

03 En tragisk ulykke

04 Hodeløst og hjerterått

05 Lønningsdag

06 Religiøs indoktrinering

07 Politisk villfarelse

08 Pengenes bedrag

09 Vitenskapens makt

10 Guds finger

11 De fire vinder

12 Bare en vakker drøm?

 

 

 

FORORD

 

I mange år trodde vi alle på en lys og bedre fremtid. Plutselig oppdaget noen av oss at fremtiden alle drømte om, ble passert uten at vi merket det. Ingenting kan vokse helt opp i himmelen og videre, men alt her på denne jordkloden har tvert imot en grense. Noe nytt og ukjent kommer nå stormende mot oss som ridende på ville hester. Vi opplever ikke bare at jordkloden gradvis blir varmere og klimaet ustabilt. Det ellers livgivende regnet er surt og truende, både når det kommer i for store mengder og skaper oversvømmelser og jordskred, eller på den annen side når det ikke kommer i det hele tatt. Millioner jages på flukt fra tørke og hunger så vel som fra oversvømmelser og andre naturkatastrofer. Orkaner og sykloner blir kraftigere og kraftigere og kan utslette hele byer og landområder. Dette har skjedd før, sier du. Ja det er helt riktig, forskjellen er bare at nå kommer disse slagene mot kloden vår tett som hagl. Klimaet har tidligere endret seg over tusener av år. Nå skjer det samme i løpet av noen få år. Men dette er likevel ikke det verste.

 

Mens stormene raser og regnet høljer ned, samles verdens ledere på det ene toppmøtet etter det andre og snakker om de globale problemer med terror, klima, energi og industri for å nevne noe. Alt handler om penger og klimakvoter selges og kjøpes som om det var en handelsvare, mens verdens ledere vrir seg i valgets kval mellom pest og kolera, mellom industriens og naturens krav om retten til å bestå på bekostning av hverandre. Uansett hva lederne velger, blir det galt for den moderne verden vi har skapt oss. I tillegg er trykket på bestemte deler av verden nå blitt for stort. Fattigdom, elendighet og urettferdighet har vekket opp enorme masser av annerledes religiøst tenkende. Dette har resultert i krigen mot terror som ingen klarer å se enden på og som noen påstår ikke skyldes det man er blitt fortalt. Kriminalitet og grov vold øker foruroligende og trenger inn i de mest avsidesliggende områder som for kort tid siden var ansett som trygge. Også underverdenen med sin organiserte kriminalitet er rastløs og blir jaget fra sted til sted uten å bli utryddet, bare forflyttet for å blomstre opp et annet sted.

 

Det er som sagt ikke bare klimaet som nå uroer oss. Religiøse, politiske, finansielle og vitenskapelige systemer man har bygd opp, faller også nå fra hverandre som et mursteinshus uten sement mellom lagene. Systemene er ikke hva vi trodde de var. Gudstroen avskaffes og byttes nå ut med ateisme og religiøs uavhengighet. Prestene blir ofte ansett som nødvendige sosialarbeidere. Politikerne byttes ut hele tiden fordi de for lengst har tapt folkets tillit. Og hvem stoler på pengene lenger og hva er sikkert som banken? Rede penger byttes ut mot elektroniske bits på en plaststripe som lettere kan kontrolleres av en makthaver. Vitenskapen holder fortsatt stillingen, men er egentlig skyld i den globale klimakrisen med sin industrielle revolusjon, forurensning og sine tekniske, kjemiske og elektroniske landevinninger. Så er det da noe galt med vitenskapen også? Kan vi stole på noen av verdens bærende krefter i det hele tatt? Når vi ikke helt kan stole på bærebjelkene, hvordan er det da med resten av reisverket?

 

Maten vi spiser blir stort sett produsert og distribuert av grådige og hensynsløse kapitalistiske karteller som ikke går av veien for å selge oss verdiløs og forgiftet mat om det bare gir dem god fortjeneste. Poteter fra Kypros, kjøtt fra Brasil og melk fra Australia står nå på manges bord her i Norden. Den frie konkurranse har skapt en absurd matproduksjon og logistikk. Pengene har ødelagt den finstemte sjelen i de fleste av oss. Fra vi er små, lærer vi å bli egoistiske og grådige og krever betalt for hver eneste ting vi gjør og tenker nesten ikke på at det er større glede ved å gi enn ved å ta. Hvert menneske er dessuten med på å forurense jord, luft og vann ved måten de lever på og bidrar til denne utvikling ved å kjøpe alle slags produkter og derved gi sin støtte til systemet.

 

Industrien med sine arbeidsplasser og skatteinntekter er blitt en farlig fiende av naturen og selve livet. Giftskyer og farlige elektromagnetiske stråler dreper dyr, fugler, fisker, insekter og til slutt oss mennesker, om ikke et mirakel snart finner sted. Men hvem vil bytte ut pengene i industri og forretningsliv med godt gammeldags landbruk og en enklere livsstil? Hvem vil droppe bilen og heller ta bena i bruk? Hvem vil bytte ut vannklossettet med et mer naturvennlig avtrede? Hvem vil kaste vaskemaskinen? Hvem vil kaste ut fjernsynet, datamaskinen og mobiltelefonen? Noen få kanskje, men langt fra så mange som trengs for å redde jorden fra den katastrofe som alle nå ser nærme seg, og som alle nå likevel snakker om at man må gjøre noe med. Alarmklokken ringer ved polene der isen smelter i et foruroligende tempo og gjør fremtiden usikker. Men folk smiler og haster videre i sine biler, lyntog og fly, der de tenker på hus og hjem, jobben, siste mote, filmer og musikk.

 

Jeg bestemte meg for å skrive en bok om vår nære fortid og vår nære fremtid. Jeg ville prøve å beskrive mine såre følelser for den svært ødelagte jordkloden vi nå lever på, sett fra et tenkt punkt langt der ute et sted. Jeg minnes mine foreldre og besteforeldre, og nå har jeg selv barn og barnebarn. Selv føler jeg at jeg befinner meg midt mellom disse generasjoner og kan se omtrent like langt i begge retninger. Men da gjelder det å ha et klart syn og en god lykt, for det er ganske mørkt og dessuten mange som vil ha meg til å tro på noe annet enn virkeligheten. Det er nettopp denne jeg leter etter, den virkelige sannheten. Min bok er således for deg som lengter etter det samme som jeg. Velkommen med på en reise som jeg ønsker du sent skal glemme.

 

Sett et stykke utenfra ses den sorte kulen liksom en gjennomsiktig stor mørk ball. Den virker helt sort fordi den bader i et enormt hav av lys som omgir den. Denne kulen er absolutt ingenting, bare et stort vakuum. Jo forresten, om man ser nøyere etter, så er det milliarder av bitte små blinkende lys over alt i det ellers tomme rommet. Omtrent midt inne i denne kulen befinner du deg på vår lille planet som romerne ga navnet Tellus, det vil si jordkloden. Den sorte kulen er vårt enorme univers. Det utvider seg og kanskje det også trekker seg sammen med jevne mellomrom. Akkurat som en puls av mange hjerteslag. Kulen lever sitt eget liv, akkurat som du selv. Men bare i en helt annen målestokk, både i tid og rom. Hva som er utenfor vårt univers kan vi bare forestille oss om vi virkelig tar fantasien til hjelp. Hvis du klarer å forestille deg det enorme universet som en slik sort kule eller boble med jorden omtrent i sentrum og sett utenfra i en avstand som jeg nå har beskrevet, kan du samtidig forestille deg at det langt der ute også befinner seg andre levende intelligente vesener, langt større og klokere enn oss. Ikke mennesker eller dyr, for der ute kan et vanlig menneske av kjøtt og blod ikke leve uten i fantasien. Men langt der ute finnes også en virkelighet, og enten du tror det eller ei, så er denne virkelighet beskrevet i det vi kaller De Hellige Skrifter.

 

Du behøver ikke tro på Bibelen eller Gud for å ha utbytte av å lese denne boken. Den vil uansett kunne gi deg en ny synsvinkel på livet og meningen med det. Fremfor alt, er det du selv som må stake ut din egen kurs. Men for å klare det, må du ha et godt kart og et godt kompass, en god lykt og kanskje en veiviser i livets mange veikryss. Det er forresten et slikt enormt veikryss vi alle er kommet frem til nå, og nesten ingen vet hvor de skal ta seg videre. Konger og presidenter, statsministre og andre statsledere har alle følelsen av at noe ukjent og truende ligger like foran oss. Viktige avgjørelser må snart bli tatt. Jeg har valgt å begynne første kapitel med en tenkt beskrivelse av et slikt viktig møte på aller høyeste nivå.
Copyright: Roald Danielsen 
DEN SISTE OLJE ER EN RELIGIØS SEREMONI FOR EN SOM LIGGER PÅ DØDSLEIET

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.09 | 05:37

Jeg har ledd meg igjennom en hel del . Har brukt natta til det, og lo så jeg vekte gubben 😂

...
06.09 | 00:57

Hei.

Det skal jeg gjøre-

...
05.09 | 22:26

Vær så god, men oppgi kilden

...
05.09 | 15:09

Hei.

Kan jeg bruke en historie i vår lille avis veteran?
Den blir utgitt til ca. 120 pensjonister

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE