VELKOMMEN TIL FORLAGET FAGERVOLL

POET OG FORFATTER ROALD DANIELSEN

HVER OG EN HAR SITT PERSONLIGE ANSVAR OM Å FINNE UT HVA SOM ER SANT OG RETT AV ALT SOM NÅ FOREGÅR OG SOM BARE YTTERS FÅ FORSTÅR HVA BETYR

FORFATTERLIG SKRIVEKLØE TIL FRYD OG VREDE

MODERKIRKEN OG HENNES MANGE DØTRE SAMLER SINE KYLLINGER
Paven i Rom har lenge arbeidet for å skape en felles global verdensreligion av typen New Age. Han er derfor uglesett av mange katolikker. Målet er å samle alle religiøse organisasjoner inn i en sentral fold. Denne onde skjøges mange døtre følger sin mors eksempel selv om de går sine egne veier og kjennes på påstanden om at de hver især forvalter den eneste sanne tro og lære. Blinde disipler av blinde lærere vil aldri komme frem. Noen ytterst få klarer likevel å åpne øynene og får se bedraget: All organisert religion er for lengst infiltrert og tatt kontroll på av djevelens mange agenter. Løgneren fra paradiset vet hvordan slike ting skal fikses og har klart det. Men bare nesten, for en spire har skutt fram fra stubben etter det falne tre. Det er de få som tar avstand fra verdens bedragerske politikk og religion og søker sin Gud og ly i sitt lønnkammer under vredens dag som nå nærmer seg.


FRA COVID-19 TIL BLACK LIVES MATTER, LURERIET MÅ FORTSETTE
Alle burde nå skjønne av pandemien var falsk alarm, men med hensikt. Det som hysteriet var ment å ta oppmerksomheten bort fra, må nå skjules av noe annet. Som ble et utilsiktet drap på en farget kriminell muskelsterk dørvakt under en arrestasjon som kom ut av kontroll. Reaksjonen lot ikke vente på seg og spredte seg lik en ny virus over hele kloden. Snart er også dette overstått og kanskje må ennå en "black swan" til for å dekke over tidenes finansielle bedrag og undergang. De store bankene har nemlig lenge drevet verdens økonomi mot stupet og er i fritt fall. Enn så lenge systemisk fungerende, men bare inntil krasjet i avgrunnen. Mens media var opptatt med virus og politivold, har sentralbankene forsøkt å redde seg selv uten å bli forstyrret av folket som ville blitt rasende hvis de visste hva som foregikk. Dette året er det mest bisarre noen kan huske, men det som må skje har bare så vidt begynt.


SOSIAL AVSTAND FOR Å DISTANSERE SEG FRA VIRKELIGHETEN
Dersom pustemasker beskytter, hvorfor er sosial avstand nødvendig? Eller omvendt? Mange spørsmål må nå stilles de ansvarlige for at årets influensa kalles pandemi. Ting tyder på at virkeligheten ikke er som massemedia sier som talerør for NWO & Co. Langsomt siver sannheten frem i dagen, men det gjør ikke noe, for målet med aksjonen er nådd. Verdens økonomi er torpedert, men skuta er stor og synker langsomt. Folk er livredde og sier ja til at myndighetene må bestemme hva som er best for dem. At de må overvåkes for å kunne beskyttes. Sosial avstand sprer individene og gjør det lettere å overvåke hver enkelt med ansiktsgjenkjenning. Nå skal skruen bare dreies litt mer til og da blir bare de reddet som har oppdaget rottefella. De som har forstått virkeligheten. 

 

STORMEN HAR BEGYNT SELV OM DET ER STILLE I ENKELTE AVKROKER
Donald Trump får skylden for stormens rasering i USA ettersom han visste den ville komme og advarte om den. Men mange andre steder har stormen rasert livet for millioner i Asia, Midt-Østen, Afrika og Syd-Amerika og visse steder i Europa. USA holder på å kollapse sosialt og økonomisk men også akademisk fordi deres kunnskap ikke alltid er sannhet. Turisme, bilindustri, eiendom, småindustri og handel med mere  har nå fått sitt banesår. Det vil ta ti år å få USA på fote igjen. Og innen den tid kan mye annet skje. I Skandinavia og andre små avkroker merkes kanskje ikke denne stormens fulle kraft ennå. Det kan får noen til å spørre - hvilke storm? Vi har likevel fått føle panikken av en influensa som er hauset opp for nettopp å skremme og skape panikk. Redselen for å dø, vi har jo alle kun ett liv, er så stor at den bedøver fornuften og lar oss villig overgi i hendene på dem som med dette vil kontrollere oss. Løkka rundt halsen vår strammes til, men ikke like stramt samtidig alle steder. Måtte ingen la seg lure, for snart kommer elendigheten også her. Stormen har begynt og vil ikke gi seg før den har blåst taket av hvert hus og revet opp hver tre.

          

NÅ KOMMER 5G TIL STOCKHOLM SOM DA VIL  OPPLEVE EN NY PANDEMI
Denne sommeren åpnes 5G mikrobølger i Stockholm og kort etter også Gøteborg og Malmø. Til tross for mange advarsler om alvorlig helsefare. Samtidig varsles om en ny og farlig pandemi. Man trenger nemlig en syndebukk som kan få skylden for virkningen av 5G i tilfelle det skulle gå så galt noen sier. Dermed vil de fleste ikke kreve stengning av 5G og holder seg heller innestengt hjemme med masker og lukkede dører og vinduer i rom med dårlig luft. Akkurat som Storebror vil ha det, full kontroll over folks tanker, ord og handling. Til sin overvåking og enorme strøm av informasjon behøves raske linjer som bare 5G kan levere. Derfor må det ikke være noe galt å si om dette. Da er det bedre at de svakeste forsvinner, de som er syke og ulønnsomme. Men også unge og ellers friske folk. Wuhan var første storbyen i Kina som fikk fullt utbygd 5G. Tre måneder etter begynte folk å dø i slike mengder at krematoriene skrek etter flere arbeidere. Parallelt med influensaen i vinter sluttet 21 millioner telefonbrukere å betale, noe som media ikke snakker om. Trolig død av EM-stråling, for i gatene feide man sammen hauger av nye mobiltelefoner. Kransebindere i Stockholm kan derfor få en travel høst. 

                     

PS. Tidligere innlegg finnes i arkivet  
   

                                                                     

 

   FORLAGET FAGERVOLL


Forlaget Fagervoll er en nettbasert presentasjon av mine tekster som er gratis lesbar for alle som vil. Noen bøker har det likevel blitt og flere er under arbeid. Poesi og prosa som dikt og fortellinger, avhandlinger og eventyrlig fantasi til underholdning og føde for tenkende hjerner. Noen av tekstene kan glede og inspirere, mens andre kan forarge og skremme. Velkommen til å lese mine tekster som gjerne kan gis både ris og ros i kommentarfeltet nederst.
 
Med hilsen

ROALD DANIELSEN
FORLAGET FAGERVOLLDenne nettside ble opprettet den 15. juli 2010
Copyright:  Forlaget  Fagervoll  og  Roald  Danielsen

TANKER OMKRING DET Å SKRIVE

OM SKRIVETØRKE I TOMT HODE 
Av og til er man helt tom for ideer og da må man henge litt til tørk for å få ny futt. Kanskje det hjelper å reise litt? Eller søke kontakt med andre skribenter som også henger på en snor? Eller lese en bok andre har skrevet?

Selv midt i et prosjekt kan man stoppe opp. Da er det bedre å vente litt enn å skrive bare tull.  Men når gnisten kommer tilbake, en god ide er unnfanget og fødes, da går pennen varm igjen!

Jeg har selv opplevd skrivetørke mange ganger. Å skrive på kommando går ikke. Man må rett og slett få ånden over seg. Da kommer teksten som en buldrende foss og tørken er over for nok en gang.

ROALD DANIELSEN


OM Å SI TING MED ENKLE ORD

Albert Einstein sa en gang til en kollega: "Forklar meg dette som om jeg var et lite barn!"
Denne velkjente kloke mannen har gitt verden mange visdomsord og forsto tydeligvis verdien av enkle ord fremfor kompliserte formuleringer som mange bare later som de skjønner. Som matematiker og fysiker overgikk han selv de aller skarpeste og forsto ligninger som bare få kunne følge med i. Likevel var han altså tilhenger av det helt enkle og lille.

Mange vitenskapsmenn og andre høyere utdannede personer har gått i den fellen å tro at det er viktig å demonstrere at man kan mange fremmedord og dermed vil vise hvor flinke de er. Den virkelig kloke er den som går inn for at flest mulig lyttere eller lesere skal forstå hva som blir sagt. De andre vil heller imponere og briljere med fine og velklingende ord og formuleringer som saktens kan være både interessante og underholdende. Men kanskje da bare for noen og lar de andre henge i luften som et spørsmålstegn. Selv om de later som om de har forstått alt sammen!

Som forfatter har det vært viktig for meg å få frem et poeng med enklest mulig formulering av kjente ord. Å prøve å imponere mine lesere med allskens adjektiver for å beskrive hver minste ting i detalj, er ikke min stil. Noen har likevel klart det med stor suksess og er blitt bestsellere. Beskrivende ord, altså adjektiver, er gode krydderier å ha i storyen, men det er best om de brukes med omhu. Det kan fort bli for mye krydder og da er mye av smaken forsvunnet.

Det enkle er ofte det beste, og som forfatter har jeg opplevd å høre at det jeg skriver er så koselig å lese på senga. Jeg håper ikke at det derved er søvndyssende, men at det var ment som god kritikk jeg gjerne tar med meg.
 
ROALD DANIELSEN


OM Å KUNNE GI KOMMENTARER
Du som besøker denne websiden er velkommen til å skrive en kommentar i boksen nedenfor. Ris og ros er like velkommen, men husk at det er regler for hva man kan poste på nettet. Av den grunn behøver man ikke være redd for å uttrykke seg. En liten hilsen kan være nok og er veldig hyggelig. Min webside er intet diskusjonsforum og kommentarboksen er heller ikke beregnet for lange dialoger. 

Som forfatter har jeg meninger og som sådan har man både venner og fiender. Alle trenger ikke være enig med meg, men det er bedrøvelig at enkelte kverulanter absolutt må uttrykke sin uenighet i form av kvalme kommentarer. Slike blir naturligvis straks slettet og blokkert.

Dersom du er interessert i mitt forfatterskap, er du vel også interessert i ord og kanskje skriver du også selv. I så fall er du ekstra velkommen til ikke bare å skrive en kommentar, men også å besøke vårt lille kulturhus i Bengtsfors som ligger i svenske Dalsland. Hos oss vil du finne både ord og bilder, men også musikk, dype tanker og mye moro.

ROALD DANELSEN


OM SKRIVEFEIL
Jeg skal da ikke påstå at det ikke forekommer skrivefeil i mine tekster. Det har jeg nemlig blitt gjort oppmerksom på flere ganger og det stemmer. Et ordtak sier: "Den som ikke gjør så mye, begår heller ikke mange feil. Og den som ikke gjør feil, gjør som regel ikke så mye annet heller." Man kan dra på smilebåndet av mindre enn dette. Skrivefeil er et fenomen som ikke har latt seg helt utrydde, til tross for all verdens fine retteprogram.

Det er imidlertid to typer skrivefeil som er viktige å skille fra hverandre. Den ene er rene slurvefeil eller tastefeil. Man skriver ikke lenger med penn og blekk, men det tastes på et brett med bokstaver som er koplet til en datamaskin. I farten kan man derfor lett trykke på feil tast, særlig hvis farten er stor som den ofte er hos meg. Slike feil kan også være vanskelige å oppdage, men avsløres gjerne ved et innebygd retteprogram. Men selv da kan enkelte feil slippe gjennom dersom det feilskrevne ordet er blitt til et annet ord som også står på listen.

Den andre typen feil er dem man begår i ren uvitenhet, altså at man ikke vet hvordan ordet skal staves. Man kan tro man vet det og så blir det likevel feil. Slike tabber er det ikke mange av i mine tekster, for om jeg er i tvil, sjekker jeg alltid ordet opp i en ordliste.

Det er dessuten alltid vanskelig å se sine egne feil, bokstavelig talt i det man har skrevet. Derfor finnes det korrekturlesere og redaktører som ser over teksten andre har skrevet. Enkelte ganger har man flere til å sjekke teksten, dersom denne er særdeles viktig å få helt korrekt.

På kommentarfeltene til bloggere og nyhetssider finnes en flom av uttalelser og det er fornøyelig å se hvor artig mange skriver, både på dialekt og sleng, med og uten feil. Både kunnskapsfeil og slurvefeil glimrer slett ikke med sitt fravær. Tvert imot, her vrimler det av skrivefeil som mange ganger kaller på latteren.

Skrivefeil er likevel irriterende å støte på for den seriøse leser. Mest irriterende er det for skribenten som oppdager feilen etter at teksten er gått i trykken. Det er dette man kaller "trykkfeildjevelen". Men det finnes andre feil som kan være farligere enn rene skrivefeil og det er å gå surr i teksten. En forfatter fortalte meg at han hadde skrevet en roman der han ved en forglemmelse lot samme person bli myrdet to ganger. Det oppdaget han etter at boken var trykket og som måtte derfor kasseres for omskriving og trykking på nytt.

Jeg forsøker så godt jeg kan å rette opp mine feil. Jeg tror derfor det ikke er så mange etter at teksten er gjennomlest og korrigert. Retteprogrammet på denne siden er ikke helt perfekt. Derfor må jeg finne feil og rette dem direkte på siden her, og da kan noen komme til å lese den uredigerte råteksten og derved finne flere feil før jeg har fikset det. Men jeg skriver ganske mye og begår derfor flere skrivefeil enn dem som nesten ikke skriver i det hele tatt.

Alt dette tatt i betraktning, håper jeg du får glede av å lese det du finner interessant på denne siden.

ROALD DANIELSENSkriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

ALLIS LYSNE | Svar 19.07.2018 21.17

Konspirasjonsteoretiker er et skjellsord for å latterliggjøre dem som er i stand til å avsløre den pågående sammensvergelse

ALLIS LYSNE | Svar 14.05.2018 11.12

På Island ble banksvindelen avslørt og direktørene puttet i fengsel og Staten selv overtok bankvirksomheten

Allis Lysne | Svar 09.05.2018 04.29

Plastic is Fantastic er det sagt, men sannheten er at plastik er forferdelig farlig

jürgen silling | Svar 09.03.2016 03.41

Underbart,
Bör läsas i lugn och ro med eftertanke...
JS

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.02 | 01:00

Takk for svar! Så det først nå :) Jeg har blitt en ihuga fastetilhenger på grunn av deg. Takk for alt.

...
29.12 | 20:36

Slik ros får man sannelig takke for

...
29.12 | 16:11

Hei. Selv om jeg har skrevet epistler mer eller mindre sammenhengende i 60 år, har jeg hatt enestående nytte av ditt Lynkurs i skrivekunst !

...
27.05 | 21:59

Tusen takk for svar, da fortsetter jeg😊

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE